Larm om våldtäkt under lördagsnatten

Polisen larmades under lördagsnatten om en våldtäkt på en fest i Halland. Det var en vän till kvinnan som larmade polisen.

ANNONS
|

Polisen skriver endast på sin hemsida att den misstänkta våldtäkten har skett i polisområde Halland.

– Polisen har tagit ett beslut om att särskilt utsatta brottsoffer ska synas mer än tidigare. För att kunna synliggöra brotten utan att lämna ut den drabbade personen är det bestämt att vi ska berätta om det – men maskera så att det inte gör att röja identitet eller hemvist, berättar polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Kvinnan ska ha blivit våldtagen i samband med en fest. Polisen larmades av en vän till kvinnan och kom senare till platsen.

– Man har träffat henne och hjälpt henne att komma i kontakt med sjukvården. Man har haft initiala samtal om händelsen, men om man hunnit hålla ett formellt förhör vet jag inte.

ANNONS

Ostler säger att man inte vill berätta fler detaljer i ett sådant här tidigt skede.

– Nu ska kriminaljouren i Halmstad få arbeta med ärendet innan vi röjer någon mer information. Det rör sig om ett grovt brott mot en ung person och det kommer lotsas över till en åklagare redan under dagen, säger han.

Stökig halloween-natt: ”Mycket fylla”

Hans-Jörgen Ostler berättar att det överlag också var en stökig halloween-natt i länet med mycket fylla.

– Vi hade minst tio larm om fylleri i Halland, vilket är ovanligt mycket, säger han och fortsätter:

– Och då har polisen säkert varit på dubbelt så många. Det var halloween och mycket tonårsfylla och fester ute på stan. Men även vuxenfylla, förstås.

ANNONS