Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Anders Andersson
Bild: Anders Andersson

Larm om olovliga raketer belastar ledningscentralen

Trots de restriktioner som finns gällande raketer är det många som tjuvskjuter. För polisens ledningscentral har detta inneburit en ökad belastning.

Att nyår närmar sig märks på flera sätt. För polisens del har det märkts av genom att deras ledningscentral fått ta emot många samtal som rör smällare och raketer.

Mellan klockan 15 på tisdagen fram tills onsdagsmorgon hade det, i Halland, inkommit 40 samtal till polisens ledningscentral gällande olovliga raketer.

Peter Adlersson, polisens presstalesperson, berättar att samtalen främst har handlat folks oro.

–De som ringer är oroliga då det skjuts på innergårdar och tätbebyggda områden. Folk är rädda att det ska ske olyckor och de är rädda för sina djur, säger han.

Han berättar vidare att polisen inte har möjlighet att skicka ut personal på alla larmen, så länge det inte rör sig om något akut så som risk för skada eller brand. För polisen innebär det även att deras ledningscentral har sett en högre belastning.

–Det är många som ringer och det blir längre köer på ledningscentralen, vi har inte tid att åka på alla de larmen. Många vill bara informera om att det pågår, så när vi får ledigt kan vi åka förbi i förebyggande syfte, berättar Peter Adlersson.

Hittills har ingen blivit skadad till följd av raketerna, men Peter Adlersson menar att det finns en stor risk att det kan komma ske ju närmre nyårsafton vi kommer.

LÄS MER: Även fyrverkerier får tuffare restriktioner i år

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här