Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Landshövdingen vill göra friluftslivet enklare

Fler friluftsaktiviteter i mer lättillgängliga naturreservat ska sänka trösklarna för hallänningarna att ta sig ut i naturen. Nu deltar länsstyrelsen i Halland i friluftsprojektet ”Luften är fri”, som ska få fler att delta i friluftsaktiviteter.

”Luften är fri” löper över 2021. Länsstyrelsen Halland vill genom projektet göra det enklare för hallänningarna att ta sig ut i naturen samt uppmana fler till att lära sig mer om friluftsliv.

– Friluftsliv är en folkhälsofråga och vi vill sänka trösklarna till ett friluftsliv för att alla ska kunna delta. Friluftslivet är en bra chans att förbättra den egna hälsan, säger Brittis Benzler landshövding i Hallands län.

Projektet är en möjlighet för dem som inte är vana vid friluftsliv att få prova på. Länsstyrelsen satsar i år på att göra det enklare för alla att delta i friluftsaktiviteter. Därför kommer man i år att anordna nya och enkla aktiviteter och guidningar i naturreservat som är lättillgängliga för alla.

– Det ska vara enkelt att ta sig ut i naturen, därför vill vi ordna aktiviteter nära invånarna eller på ställen som alla enkelt kan ta sig till, säger Brittis Benzler.

Även om 2020 var ett år där fler och fler testade på friluftsliv är det fortfarande många som inte gjort det och länsstyrelsen vill därför att fler ska upptäcka naturen och friluftslivet. Brittis Benzler uppmanar därför alla att hålla utkik efter aktiviteter. Hon berättar att det kommer flera aktiviteter.

– Det ska vara roligt att vara i naturen, säger Brittis Benzler.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!