Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kvalitetsarbete prisades av fullmäktige

Tre av Region Hallands verksamheter prisades på onsdagen av regionfullmäktige för sitt kvalitetsarbete, bland annat Logopedmottagningen på Hallands sjukhus.

Kvalitetspriset har tidigare varit förknippat med en summa pengar, men består numera av en möjlighet att presentera sitt arbete under den årliga FoU-dagen och att uppmärksammas av fullmäktige.            

Tio olika kvalitetsprojekt hade i år nominerats och bedömts av regionens FoU-råd och priset gick slutligen till tre av dessa:

Logopedmottagningen på Hallands sjukhus fick priset för att ha infört ett nytt mobilt instrument, som förbättrar möjligheten att ställa rätt diagnos vid sväljsvårigheter.

Habiliteringen prisades för sitt arbete med att öka självkänslan och delaktigheten hos barn med funktionsnedsättningar. Detta genom att ordna olika idrottsaktiviteter i samarbete med Hallands idrottsförbund.

Det tredje priset gick till Operationsavdelningen på Hallands sjukhus i Kungsbacka som blivit effektivare och utför fler operationer, samtidigt som man höjt kvaliteten.