Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

SMHI har utfärdat en klass 1-varning om snöfall över främst södra Halland.
Arkivbild. Det kraftiga snövädret riskerar att ställa till med problem i trafiken under onsdagen. Bild: ERIK ABEL / TT

Kraftigt snöfall väntas i Halland – SMHI varnar

Under onsdagen kommer det snöa rejält i södra Halland och det finns risk för att det kan ställa till med problem i trafiken och för samhällsviktiga funktioner. SMHI har utfärdat en klass 1-varning om snöfall som kan ge upp till tio centimeter snö.

SMHI räknar med att Halland kommer färgas vitt av snön under onsdagen. Ett nederbördsområde är på väg in över länet söderifrån och väntas resultera i mycket snö. Klass 1-varningen om snöfall gäller främst södra Halland.

– Dels förväntar man sig att snön kan ställa till med samhällsproblem om man säger så och det kan bli problem i trafiken. En decimeter snö på en gång är inte jättevanligt i södra Halland. Med varningen vill man göra folk och samhällsaktörer uppmärksamma på att det kan bli problem med exempelvis elförsörjningen om det skulle bli väldigt blött, säger Therese Fougman som är meteorolog på SMHI.

Snöområdet drar in över Halland under morgonen och väntas pågå under hela dagen för att sedan försvinna till kvällen. Temperaturen ser ut att landa nära nollan vilket innebär att snöfallet kan delvis falla som blötsnö.

– Blir det blött och sörjigt finns det risk att det fryser på och då kan det bli andra bekymmer framåt kvällen, säger Therese Fougman.

De kommande dagarna ser sedan ut att bli relativt snöfria men med desto större chans till solsken.

– Det ser ut att vara kallt under dagarna som kommer. Först framåt söndag kan det komma in något nytt nederbördsområde västerifrån och det ser också ut att handla om snö. Fram tills dess ser det ut som soliga dagar, säger Therese Fougman.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här