Delägarna Sven-Erik Dahlberg och Jan Persson kunde inte göra mycket mer än titta på när brandmännen arbetade.
Delägarna Sven-Erik Dahlberg och Jan Persson kunde inte göra mycket mer än titta på när brandmännen arbetade.

Kraftig brand på Okome Träindustri

Under fredagsnatten härjade en kraftig brand i Okome Träindustris lokaler mellan Vessigebro och Ullared. Enligt räddningstjänsten stod det lågor genom taket. Eftersläckning pågick fortfarande under lördagseftermiddagen.

ANNONS
|

Larmet om branden kom strax efter klockan 21.00 på fredagen och räddningsmanskapet som var först på plats begärde omgående både tankbil och hävare till platsen. Utöver de från Falkenberg och Vessigebro fanns även styrkor från Ullared, Varberg och Skällinge vid 23-tiden på plats för att hjälpa till med släckningen.

– Det är en fullt utvecklad brand i ett pelletsmagasin som ligger vägg i vägg med hyvleriet där, sade Andreas Bengtsson, vakthavande befäl på Hallandspolisen, på kvällen.

Föreligger det någon explosionsrisk?

– Vi har inte fått några indikationer på att det ska finnas gasflaskor eller dylikt i byggnaden.

En personalstyrka på 25 man arbetade med att begränsa branden för att förhindra spridning till hyvleriet, och räddningsarbetet pågick i flera timmar.

ANNONS

Karta: Här ligger Okome Träindustri

Inga personer ska ha funnits på plats i lokalerna när branden bröt ut.

Under natten mot lördagen uppgav Räddningstjänsten Väst att man hade branden under kontroll. Strax efter midnatt hade delar av personalstyrkan lämnat platsen. Några ur personalen var dock kvar för att påbörja eftersläckningsarbetet.

Vid tiotiden på lördagsmorgonen pågick fortfarande eftersläckningsarbetet.

– Det fyr i en flishög och det är lite svårt att komma fram eftersom det föreligger viss rasrisk, så vi väntar på att få hit kranar så att vi kan börja jobba i lokalerna, säger Pelle Karlsson, jourhavande befäl på Räddningstjänsten Väst.

Hur har släckningsarbetet gått?

– Med tanke på vad som kunde ha hänt har det gått fantastiskt bra.

Pelletslagret totalförstördes, och delägarna Sven-Erik Dahlberg och Jan Persson kunde inte göra mycket mer än titta på när brandmännen arbetade.

ANNONS