Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viveka Hedbjörk, Hallandspostens chefredaktör.

KRÖNIKA: Riktig journalistik kostar pengar

Läs mer om plussatsningen här!

I tider när samhällsklimatet hårdnar och diskussionen om vad som är sant och falsk ständigt är på agendan, blir journalistiken viktigare än någonsin. Men journalistik kostar pengar, oavsett hur den publiceras. Därför kommer Hallandsposten börja ta betalt också av våra digitala läsare.

Via sociala medier kan vem som helst, hur som helst sprida information som varken behöver vara korrekt eller ha en tydlig avsändare. Det är upp till mottagaren att värdera i det väldiga flödet.

Traditionell journalistik är motgiftet i den här utvecklingen. Journalister, äkta sådana på riktiga redaktioner, redovisar alltid varifrån fakta är hämtad. Riktiga journalister blandar inte ihop sina egna åsikter med nyheter och på riktiga redaktioner tar man ansvar för det som publiceras. 

Så har Hallandsposten arbetat i alla tider och så tänker vi fortsätta.

Traditionell media är sedan flera år tillbaka satt under hård ekonomisk press bland annat för att fler och fler väljer att ta del av våra nyheter digitalt i stället för att betala för en tidningsprenumeration. Det är naturligtvis vårt eget fel att vi lagt ut nyheterna öppet, och ser man i backspegeln är detta ett stort misstag av hela branschen.

För fyra år sedan gjorde Hallandsposten ett försök att ta betalt digitalt, men tiden var uppenbart fel, och det försöket avbröts därför sommaren 2015. Sen dess har väldigt mycket förändrats. Fler och fler nyhetskonsumenter förstår att riktig journalistik kostar pengar att producera och är därför beredda att betala för den. Det har bevisats det senaste året med många framgångsrika betalsatsningar i andra mediebolag.

Därför gör HP nu ett omtag och inför från och med i dag texter på vår sajt som enbart kan läsas om man betalar. Dessa artiklar kommer att vara märkta med ett plus-tecken. Andelen plus-markerade texter kommer att bli fler och fler och redan om en vecka kommer huvudparten av texterna som producerats av Hallandspostens journalister vara plus-märkta. 

Den som redan är prenumerant på HP har naturligtvis tillgång till allt material, under förutsättning att man registrerat sig.

Vi hoppas att många, som i dag inte vill ta en tidningsprenumeration, men ändå vill hålla sig uppdaterade på vad som händer i Halmstad, Laholm och Hylte, är beredda att betala för att duktiga, riktiga journalister på HP ska fortsätta granska, undersöka, roa och oroa.

Läs mer om plussatsningen här!

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!