Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varmare luft strömmar in söderifrån och högsommarvärme väntar i hela Halland i helgen. Bild: Ola Folkesson
Varmare luft strömmar in söderifrån och högsommarvärme väntar i hela Halland i helgen. Bild: Ola Folkesson

Kortvarig högsommarvärme i hela Halland

Den som längtar efter sol och bad får passa på att njuta i dagarna två. Den, för många, efterlängtade högsommarvärmen är inte här för att stanna.

Regn, rusk och kalla julidagar raderas från prognosen under en kort period. Varmare luft strömmar nämligen in söderifrån.

– Det kommer att nå ganska höga temperaturer de närmaste dagarna, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Molnen fortsatte att ligga relativt tunga över himlen under fredagsmorgonen, men redan tidigt på förmiddagen sken solens strålar över framför allt Kungsbacka och Varberg. Det blir en solig fredag även i söder och den blygsamma temperaturen runt 16 grader väntas stiga upp mot mellan 20 till 25 grader.

– Det kommer att bli molnfritt under kvällen med lätta molnslag på himlen. Det blir en vacker kvällssol.

Upp till 27 grader

Även lördagen går i högsommarvärmens anda. Det soliga vädret kvarstår, med ännu högre temperaturer.

– Det blir 20 upp till 27 grader under lördagen. På flera platser når vi upp över 25-gradersstrecket. Precis vid kusten och ned mot havet kommer det att upplevas som lite svalare då det är kallt vatten utanför västkusten som gör att det blir lite svalare där, men annars är det varmt.

Därefter är det dags att tacka för sommarvärmen – för den här gången. Den varma luften förskjuts bort och ett ostadigt väder, med mycket moln och regn, kommer in västerifrån under söndagen. Vädret under veckan som kommer kan variera mellan både sol och regn som passerar länet. Redan nästa helg kan värmen vara tillbaka.

– Nästa helg ser vi en tendens till att varme luft kan leta sig in över landet. Det är svårt att säga. Det är många dagar bort och det kan ändras, så det finns en viss osäkerhet kring det, säger Marcus Sjöstedt.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här