Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Kitesegel orsakade stort tågstopp

Under måndagseftermiddagen slog ett kitesegel som lagt sig på kontaktledningarna ut tågtrafiken på Västkustbanan helt. Vid halv fem tiden rullar tågen återigen som de ska.

Mellan Frillesås och Väröbacka landade ett kitesegel på kontaktledningarna vilket gjorde att det ett tag rådde totalstopp på sträckan mellan Varberg och Göteborg.

– Jag kan säga att tågen som påverkas är alla mellan Malmö och Göteborg. Exakt hur och vilka tåg som kommer att rulla är för tidigt att säga. Men bussar kommer att sättas in där det behövs. Resenärerna får hålla koll med sina respektive tågbolag och titta på nätet för aktuell prognos, sa Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket ett tag efter händelsen.

Enligt de första prognoserna väntades felet vara åtgärdat vid 18.30 men redan halv fem hade kiteseglet plockats bort och tågen kunde börja rulla igen. Det har däremot varit förseningar och flera tåg har under eftermiddagen ställts in.

Ersättningsbussar fick sättas in under tiden som arbetet pågick och strömmen fick stängas av för att kunna lyfta bort kiteseglet.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här