KD-topp hoppar av efter HA-koppling

Regionpolitikern Benny Strandberg (KD) väljer att hoppa av sin kandidatur till både Regionfullmäktige och Kommunfullmäktige. Detta bara dagar efter GT och researchföretaget Acta Publicas avslöjande om kopplingar till mc-klubben Hells Angels.

ANNONS
|

Granskningen visade att 64 politiker på valbar plats kan kopplas till kriminella mc-gäng. En av dem var Benny Strandberg (KD) från Kungsbacka. Strandberg har flera politiska uppdrag i Region Halland och sitter med i regionstyrelsen och regionfullmäktige.

I ett pressmeddelande som nådde Hallandsposten vid 12-tiden på tisdagen meddelade Strandberg att han avstår från sina kandidaturer till valet:

”Jag har beslutat mig för att, med omtanke om mitt parti, avstå från kandidatur till såväl Regionfullmäktige som Kommunfullmäktige.”, skriver han och tillägger att han tar en time-out för att partiet ska kunna hantera frågan i sin takt.

Bakgrunden är Strandbergs medlemskap i den kristna mc-klubben Conquest MC som ska ha kopplingar till bland annat Hells Angels. Avslöjandet visade att de går på samma träffar och har möten ihop.

ANNONS

– Jag är medlem i kristen mc-klubb. Det är ingen kriminell organisation. Klubben är medlem i en riksorganisation som heter Sverigemodellen, SBM. Den är inte heller kriminell, sa Benny Strandberg under gårdagen.

HP söker Benny Strandberg för en kommentar.

LÄS MER:KD:s toppnamn på fest med Hells Angels: ”Tar inte avstånd”

ANNONS