Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Myselda. Arga gubben tycker att många lägger sina pengar på fel saker. Till exempel att elda i kaminen, då röken är skadlig att inandas.

Kamin för myseldning borde totalförbjudas

Kaminmaffian lobbar ohejdat i villatidningar och i reklam – och Svensson faller för tugget.

Eldning. Inte alla, men alldeles för många svenskar bryr sig inte, är nonchalanta, giriga, egoistiska, ynkligt okunniga och arroganta. De skräpar ner, vill inte källsortera på rätt sätt, vägrar minska bilkörning och flygresande. De har inte sina hundar kopplade och plockar inte upp efter dem. De har blivit bortskrämda och har kanske för mycket pengar.

Var och varannan installerar braskaminer i tätbebyggda villaområden. De bryr sig inte om egna barnen eller om grannarna får cancer, astma eller demens. I Halmstads kommun får man endast ”myselda” ett par gånger i veckan.

Vem inbillar sig att detta följs? Vem tror att ”eldarna” har tid och lust att ”elda rätt” och att alltid har rätt sorts ved? Även om kaminerna blivit bättre hjälper det föga när så många skaffar skorsten.

Kaminmaffian lobbar ohejdat i villatidningar och i reklam – och Svensson faller för tugget.

Kanske tror dom att rök- gaserna är ofarliga. Jag skulle vilja se den som klarar av att dra tre djupa andetag av röken. Ofoget borde vara totalförbjudet för länge sedan! Varför inte lägga pengarna på tilläggsisolering, bättre fönster eller odling/plantering som gör gott för miljön?

Kommuntjänstemän som själva höjer sin redan förhöjda lön, politiker som utan att blinka beslutar att endast de pensionärer med hög pension skall få sänkt skatt, fuskare, skattesmitare, försäkringsbedragare, ”hyreshus-mastodonter” som bara går på i ullstrumporna och aldrig kan få nog med pengar, chefer med gigantlöner som inte gör jobbet och som avgår med miljonavgångsvederlag och miljonfallskärmar medan de som verkligen jobbar får hanka sig fram så gott det går.

Vad bryr jag mig då om petitesser som att så otroligt många säger ”Hamstad” i stället för Halmstad när det håller på att gå helt åt pipan. Grått nytt hår 2019!

Arga gubben