Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

”Jag skulle lätt kunna bli kvar här hela livet”

Lisa Johansson, 24, har läst till personalvetare och just fått en fast tjänst – på företaget där hon började som helg­jobbande 16-åring.

Det var en blyg tjej som steg in genom personalingången för första gången en höstdag 2008. Inspirerad av sina klasskamrater hade hon sökt extrajobb på Gekås i Ullared och fick chansen på herravdelningen.

– Jag gjorde vad jag skulle och gick därifrån. Jag lärde inte känna någon, säger hon om de fem helger som den första anställningen på Gekås Ullared omfattade.

LÄS MER: Vägen till framgång på Gekås

Inte tänkte sig Lisa Johansson då att hon en dag skulle sitta på personalkontoret. Men nu gör hon det. Den 1 juni fick hon tillsvidareanställning som personal- och lönehandläggare.

– Att ha ett fast jobb betyder jätte­mycket för mig. Det ger en trygghet. Dessutom gillar jag den här arbetsplatsen och mina kollegor! säger Lisa och berättar om vägen till jobbet:

– I två höstar hade jag helgarbete på herrkonfektion. 2009 fick jag sommarjobb där och när det tog slut åkte jag till Australien. I april kom jag hem för att fortsätta på Gekås. Men sedan kom lågsäsongen igen och jag tänkte att jag måste börja ta ansvar och göra något som håller längre. Jag kikade på utbildningar till jurist, socionom eller psykolog men bestämde mig till slut för något bredare: personalvetare. Då får man läsa lite av alla de ämnena och lite ekonomi upptill. Första sommaren gick jag in på herravdelningen och den andra på ett vikariat på personalavdelningen. Sedan jag tog examen för ett år sedan har jag haft vikariat här hela tiden. Jag får användning av mycket av det jag läst även om detta är ett mer administrativt jobb.

Tack vare att Lisa kunde arbeta upptill studierna hela tiden behövde hon inte ta lika mycket lån som hon behövt annars. Med facit i hand känns det som att hon har valt helt rätt väg.

– När jag började känna att jag gjort mitt på herravdelningen trodde jag nog att jag var klar med Gekås över huvud taget. Nu känns det som om jag lätt skulle kunna bli kvar här hela livet!

 

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!