IT-störning försenar färdtjänst och skoltaxi

En leverantör till Hallandstrafiken har stora IT-störningar i bokningssystemet som påverkar färdtjänst, sjukresor och skoltaxi. Det innebär stor risk för försening och problem att boka nya resor.

ANNONS
|

Exakt vad felet beror på är oklart men man vet i nuläget att det ligger hos bokningsföretaget Cabonline som Hallandstrafiken använder sig av.

– Det kommer innebära stor risk för förseningarna. Dels för transporterna eftersom vi måste boka manuellt, men det kan också vara svårt att komma fram till vår bokningscentral eftersom många ringer nu, säger Peter Gyllander som är press- och informationschef på Hallandstrafiken.

Störningen påverkar taxiresor som färdtjänst, sjukresor och skoltaxi genom Hallandstrafiken och inte den vanliga busstrafiken eller vanliga skolbussar. Det finns i nuläget ingen prognos på när problemet kommer vara löst.

– Vi hade en föraning om detta igår så vi har gått ut med information till skolorna. Det är inte löst men de vet om det, säger Peter Gyllander.

ANNONS

Eftersom det kan vara svårt att komma fram även till Hallandstrafiken på grund av många samtal rekommenderas den som väntar på skjuts att i första hand fortsätta vänta.

– Man får vänta helt enkelt, det är det tråkiga beskedet vi har att ge, säger Peter Gyllander och fortsätter:

– Om man känner sig osäker och vill ha besked tycker jag man ska prova att ringa, men vi flaggar för att det kan vara många som gör samma sak och att det kan vara köer. Vi sätter till de resurser vi har men har förstås också en maxkapacitet.

ANNONS