Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ann-Charlotte Stenkil, moderat kommunalråd i Varberg.

Inga krav på Kinberg Batras avgång från Hallandsmoderaterna

Det stormar runt moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. Men Hallandsmoderaterna kräver inte hennes avgång i nuläget.

En majoritet av de moderata kommunalråden i Stockholm saknar förtroende för partiledare Anna Kinberg Batra, enligt Aftonbladet. Under onsdagsförmiddagen bemötte hon kritiken resolut.
– Jag tänker sitta kvar. Det är Stefan Löfven som ska bytas ut, sa hon till tidningen.

De halländska moderaterna verkar dock fortfarande ha förtroende för sin partiledare.
Claës L Ljung, moderat kommunråd i Falkenberg, har sin uppfattning klar.
– Vi har diskuterat detta i Halland och kommit fram till att vi inte ser någon anledning att byta partiledare som det ser ut nu, säger han.
Är det din personliga uppfattning också?
– Absolut, sedan vet man ju aldrig vad som dyker upp men jag tror att det är väldigt äventyrligt att kasta ut en partiledare ett år innan valet. Det blir ganska snart valrörelse och det tar tid att bygga förtroende.

Ann-Charlotte Stenkil, moderat kommunalråd i Varberg, vill inte heller byta ut Anna Kinberg Batra som partiledare.
– Vi i Varbergsmoderaterna ställer inga krav på hennes avgång. Det är så klart inte de roligaste siffrorna just nu, och ett väldigt ståhej, men jag tror man ska låta det värka ut. Vi får se var det landar.
Vad tycker du om hennes sätt att leda partiet?
– Jag vill egentligen inte recensera det, men det är klart: opinionssiffrorna talar sitt tydliga språk, vi har inte lyckats få ut vår politik på ett tydligt sätt. 
– Jag är övertygad om att Anna Kinberg Batra är en duktig och kunnig person. Personligheten är ju viktig för en ledare i toppskiktet och bevisligen har hon inte lyckats locka tillräckligt många. Det är tufft, för man har ju den personlighet man har. Opinionssiffrorna stämmer ju inte alltid, men de har gått nedåt under en längre tid och kanske uppfattas hon inte som tillräckligt tillgänglig, säger Ann-Charlotte Stenkil.

Carl-Fredrik Graf, moderat kommunråd i Halmstad, är kritisk till att länsförbundet i Stockholm går ut i media och kräver partiledarens avgång. 
– Vi befinner oss i en nedgående spiral och vi tjänar inte på okontrollerade processer. Det är bättre att vi diskuterar vad vi behöver förändra för att återvinna väljarnas förtroende i stället för att göra som man gör. 

Han får medhåll av Michael Svensson (M), riksdagsledamot för Halland.
– Det här skadar oss. Det är för enkelt att peka ut en person i toppen. Moderaterna är så mycket mer än Anna Kindberg Batra. 
Svensson har fortsatt förtroende för partiledaren även om han ser en förbättringspotential. 
– Hon är klok och intelligent och medveten om sina fel och brister. Jag hoppas att hon får flera goda rådgivare som hjälper henne på vägen.