Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Vi kan inte riktigt veta hur det blir och det kan också komma varianter som är mer smittsamma” säger Johanna Wiechel Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland.
”Vi kan inte riktigt veta hur det blir och det kan också komma varianter som är mer smittsamma” säger Johanna Wiechel Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland.

Inga covidpatienter på IVA på Hallands sjukhus

Den senaste veckan har smittspridningen i Halland legat i nivå med den föregående och inga nya dödsfall har registrerats i länet. Det finns heller inga inlagda IVA-patienter med bekräftad covid-19 på Hallands sjukhus.

Enligt Region Hallands senaste lägesrapport har 92 nya fall av covid-19 registrerats den senaste sjudagarsperioden.

Två veckor har passerat

Det har nu gått två veckor sedan de flesta restriktioner togs bort och Johanna Wiechel Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland, är försiktigt positiv till utvecklingen.

– Det är nog för tidigt att kunna säga att såhär blev det, samtidigt är det klart att det är ett tag sedan restriktionerna släpptes nu, säger hon.

Kan komma ett bakslag

När semesterperioden var över och skolorna öppnade efter sommaren ökade smittspridningen. Men de senaste veckorna har antalet nya fall legat runt 100 i Halland (se faktaruta). Johanna Wiechel Steier säger dock att det finns anledning att följa utvecklingen nu när många återgår till sina arbetsplatser och fler evenemang anordnas.

– Vi kan inte riktigt veta hur det blir och det kan också komma varianter som är mer smittsamma till exempel. Så vi får fortsätta följa läget men än så länge så ser det ändå bra ut, säger hon.

Antal registrerade fall av covid-19 i Halland per vecka

Vecka 40: 113

Vecka 39: 91

Vecka 38: 120

Vecka 37: 214

Vecka 36: 242

Vecka 35: 218

Vecka 34: 224

Källa: Region Halland

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här