Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Herman Nikolic, chefredaktör för Hallandsposten. Bild: Jari välitalo
Herman Nikolic, chefredaktör för Hallandsposten. Bild: Jari välitalo

Inför valet bjuder HP förstagångsväljare på en gratis prenumeration

På söndag är det val till riksdagen, regionen och kommunerna. Och dessutom blir det i Halmstad en unik folkomröstning. Inför det får alla invånare mellan 18 och 25 år chansen att ta en gratis prenumeration på HP.

GÅ DIREKT TILL GRATISERBJUDANDET

Hallandsposten grundades 1850 och redan då var huvuduppdraget att engagera och informera de lokala invånarna. Samma uppdrag gäller naturligtvis än i dag och därför känns det väldigt bra i hjärtat men också helt naturligt att HP ska bidra till att våra yngsta myndiga i valtider kan ta del av all HP-journalistik – även den som i vanliga fall bara betalande prenumeranter kommer åt.

Många undersökningar visar att unga svenskar är intresserade av politik. Även lokal politik. Men undersökningar visar också att det som ung ofta är tuffare att avvara pengar att betala för nyheter. Annat kommer emellan och ungas resurser är ofta mycket begränsade. Vi vet om det och tycker det är synd att yngre blir utanför. Därför gör HP en insats under valet och resten av hösten. Genom en fri prenumeration för läsare under 25 hoppas tidningen kunna bidra till att ännu fler unga blir informerade och engagerade – och nyttjar sin rätt att rösta i valet.

Som äldre betalande läsare kan man naturligtvis fundera över hur något som egentligen kostar pengar nu kan vara gratis? Men det fina är att den som betalar för lokal journalistik också gör en extra viktig insats nu. Att driva HP:s redaktion med 35 journalister är dyrt, men väldigt nödvändigt och viktigt för ett friskt och sunt lokalsamhälle. När HP nu bjuder invånare under 25 på en gratis prenumeration på hallandsposten.se så gör även HP:s betalande prenumeranter en fin sak, de är under en tid med och delar med sig av innehållet till de unga som röstar för första gången. Hittills, under de första veckorna, har drygt 700 unga aktiverat en prenumeration!

Förstagångsväljarna kommer med tiden att ha ett allt större inflytande i samhället och förhoppningsvis tar de sig an framtidens utmaningar med både stor kunskap och ett starkt lokalt engagemang. Kan vi bidra till det så ska vi vara glada. Och jag vill tro att även vår gemensamma demokrati gläds av det.

Här hittar du erbjudandet!

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!