Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Både enligt lag och Region Hallands egen inköpspolicy ska alla inköp upphandlas, men när det gäller hyrchefer så har det aldrig gjorts. Sjukhuschefen Martin Engström och närsjukvårdschefen Kaarina Sundelin är två av dem som tecknat avtal med hyrchefer.  ”Det är förstås tjänster som bör vara upphandlade, så att vi inte hamnar i sådana här situationer igen”, säger Engström, som snart tillträder tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör.
Både enligt lag och Region Hallands egen inköpspolicy ska alla inköp upphandlas, men när det gäller hyrchefer så har det aldrig gjorts. Sjukhuschefen Martin Engström och närsjukvårdschefen Kaarina Sundelin är två av dem som tecknat avtal med hyrchefer. ”Det är förstås tjänster som bör vara upphandlade, så att vi inte hamnar i sådana här situationer igen”, säger Engström, som snart tillträder tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör.

Hyrcheferna har aldrig upphandlats

Enligt lagen om offentlig upphandling, LOU, måste alla myndigheter upphandla sina inköp. Det slås också fast i Region Hallands egen inköpspolicy. Ändå har regionen under många år hyrt in chefer och ledningsstöd för mångmiljonbelopp utan upphandling.