Unique är av rasen pomeranian och väger runt två kilo privat
Unique är av rasen pomeranian och väger runt två kilo privat

Hunden Unique kunde ha blivit ihjälkörd efter sjukhusets miss

När Susanne Börjesson kom för att hämta sin hund från Hallands djursjukhus i Slöinge fick hon en chock. Utanför sjukhuset sprang en panikslagen Unique med ett blodigt bandage runt kroppen.

ANNONS
|

Susanne Börjesson åkte i måndags till Hallands djursjukhus i Slöinge med sin hund Unique. Anledningen var att hunden hade fått ett grässtrå under gomseglet.

– De äter gräs för att spy när de har något i magen som stör och veterinären sa att Unique måste sövas så att gräset kunde tas bort.

Eftersom SusanneBörjesson vet hur känsliga små hundar kan vara för narkos så ville hon försäkra sig om att veterinären var försiktig.

– Veterinären svarade med att säga att om det är någonstans min hund var trygg och säker så var det där hon var just nu.

Dagen efter när Susanne Börjesson är på väg till djursjukhuset för att hämta hem Unique får hon en chock.

ANNONS

– Jag ser en hund springa lös vid Sia glass. Den har ett jätteblodigt bandage och jag kände inte igen henne. I min värld är Unique på djursjukhuset.

Susanne Börjessonser hur hunden springer mellan Sia glass och djursjukhusets parkeringar och hon lägger märkte till att hunden är av samma ras som Unique. Först då förstår hon.

– Jag går ut ur bilen och börjar ropa. Unique var så stressad och kände inte igen sig i omgivningen. Om jag inte hade kommit hade hon blivit påkörd. Det är jag helt övertygad om. Hon är väldigt blyg och hälsar inte på andra människor.

När Susanne Börjesson slutligen lyckas locka till sig Unique så kommer ilskan. Hon frågar sig hur detta kunde få hända.

– När jag väl kom in blev jag helt matt och förbannad. Jag trodde att de självklart hade rasthagar. Enligt djurvårdarna hade Unique slunkit ut från sitt koppel. Men det är väl deras ansvar att min hund är säker när hon är inlagd.

Klinikchefen och vd:nför Hallands djursjukhus bad enligt Susanne Börjesson om ursäkt. Men någon kompensation var det inte tal om eftersom den medicinska delen, enligt dem, inte hade misslyckats på något sätt. Räkningen landade på över 8 000 kronor.

ANNONS

– Det är helt fruktansvärt. Min hund kunde ha dött under deras vård och jag vill inte betala för det. Detta är min avels- och utställningstik. Förlusten för mig och min familj hade ändå aldrig kunnat ersättas av pengar.

HPhar sökt Hallands djursjukhus vd Marjaana Alaviuhkolaför en kommentar. Hon har valt att avstå.

ANNONS