Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Vem blir Årets hallänning? HP och HN vill ha förslag på personer som kan bli Årets hallänning.
Vem blir Årets hallänning? HP och HN vill ha förslag på personer som kan bli Årets hallänning. "Det finns så många ambassadörer för Halland som borde uppmärksammas", säger Canita Dagård, vd för Marknadsföreningen i Halland. Bild: Roger Larsson/arkiv

HP och HN i nytt samarbete om Årets hallänning

Ta ett snack med vännerna, gnugga geniknölarna och föreslå vem som ska bli Årets hallänning!

Utmärkelsen Årets göteborgare finns redan. Likaså Årets skåning och Årets smålänning. Men platsen för Årets hallänning är vakant. Hallandsposten och Hallands Nyheter inleder ett nytt samarbete med Marknadsföreningen i Halland om priset Årets hallänning.

– Vi tyckte det lät intressant. Det är en utmärkelse som vi gärna vill vara med och lyfta och ge publicitet kring eftersom vi når ut till många hallänningar i våra kanaler, säger marknadskoordinator Helena von Mentzer på Hallandsposten och Hallands Nyheter.

30 oktober är sista dag för att lämna förslag på vem som ska utses till Årets hallänning.

– Inom kort går vi ut med annonser om hur man gör för att nominera, säger Helena von Mentzer.

Redan för en månad sedan berättade tidningen om det nyinstiftade priset och Canita Dagård, vd för Marknadsföreningen i Halland, är glad över den fina responsen.

LÄS MER: Årets hallänning ska koras

Vad krävs för att få titeln Årets hallänning?

– Du ska ha gjort god pr för Halland. Men du måste inte nödvändigtvis bo i länet eller vara född här. Men du ska ha verkat offentligt för länets bästa på något sätt. Det kan vara en företagare, en artist, en skådespelare eller politiker.

Finns det några prispengar i potten?

– Nej, det är äran som räknas. Men jag har precis inlett ett samarbete med Hallandskonstnären Dagmar Glemme som ska skapa en tavla med ett unikt motiv som alla pristagare nu och i framtiden ska få.

Idén kläckte Canita Dagård under en promenad i somras.

– Jag bollade idén med vår ordförande och presenterade den sedan för vår styrelse.

När nomineringstiden gått ut utser HP och HN tillsammans Marknadsföreningen i Halland sex finalister. De går att rösta på fram till 29 november. Vinnaren utses 19 december på Frukostgalan som hålls på Halmstad arena.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här