Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hallandsposten börjar inom kort erbjuda gratis annonser till lokala företag och en möjlighet att skicka hälsningar till nära och kära. ”Vi vill ta vårt ansvar för att samhället inte ska växla ner fullständigt under den här krisen”, förklarar Viveka Hedbjörk, HP:s chefredaktör. Bild: Roger Larsson

HP drar sitt strå till stacken för att lindra krisen

Coronaviruset drabbar på så många olika sätt. För att stödja lokala företag och de läsare som känner sig ensamma genomför nu Hallandsposten två satsningar; gratis annonsering och en möjlighet att skicka hälsningar till nära och kära.

– Vi ser hur många företag nu kämpar för sin överlevnad och vet också att det finns människor som börjar känna sig isolerade. Vi vill ta vårt ansvar för att samhället inte ska växla ner fullständigt under den här krisen, förklarar Viveka Hedbjörk, HP:s chefredaktör.

Den första satsningen riktar sig till lokala företag i HP:s upptagningsområde, det vill säga Halmstad, Laholm och Hylte. Försäljningschef Martin Möllborn berättar:

– Företagen får annonsera gratis på en samlingssida i tidningen och kommer också att synas digitalt på vår webb. Tidningsannonserna mäter 80x43 millimeter och får innehålla valfritt budskap. Det kan vara att man erbjuder e-handel, take away eller information om att verksamheten är igång som vanligt.

För att använda erbjudandet behöver man inte vara kund hos Hallandsposten sedan tidigare. Däremot vill HP försöka hjälpa de kunder som vill avboka annonser, exempelvis om ett evenemang behövt ställas in.

– Vi tar gärna en diskussion om alternativa lösningar. Det kan till exempel vara läge att planera för tiden efter coronakrisen, säger Martin Möllborn.

Den andra satsningen riktar sig till Hallandspostens befintliga eller blivande läsare.

– Med risken för coronasmitta följer en risk för isolering och det är många som nu känner sig extra ensamma. Tanken är att våra läsare ska kunna skicka ett mejl med en hälsning tillsammans med en bild på sig själv, som sedan presenteras på vår sajt och så många vi får plats med på samlingssidor i tidningen. Det kanske är en hälsning till mamma som man inte får besöka på äldreboendet eller ett "heja er" till personalen på IVA, säger Viveka Hedbjörk.

Mer information kommer att finnas både på HP:s webb och i papperstidningen och satsningarna pågår tills vidare.

– Vi kommer att göra avstämningar efter hand. Om några veckor kanske vi behöver göra något annat. Vi har nu ett kollektivt ansvar att se till att effekterna av coronakrisen blir så små som möjligt. Vi brukar ju säga att riktig journalistik gör skillnad, men det är nu också tillsammans som vi kan göra skillnad, säger Viveka Hedbjörk.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här