HP bjuder in till fyra korta valdueller

Mattias Karlsson, ledarskribent på Hallandsposten, bjuder in till fyra valdueller i nästa vecka.

ANNONS
|

Var och när ska valduellerna hållas?

– De kommer att hållas i Hyltebruk, Laholm och Halmstad. Den första är nu på måndag vid idrottshallen på Skolgatan i Hyltebruk. På tisdag hålls nästa duell på Stortorget i Laholm. Därefter blir det två debatter på Stora torg i Halmstad, en på onsdag och en på fredag.

Vilka frågor är det som ska debatteras?

– Huvudfrågan är hur politikerna vill att kommunen/regionen ska styras kommande fyra år. Jag kommer också att ställa frågor om hur de har skött sig den gångna mandatperioden.

Hur ser upplägget på duellerna ut?

– Jag har bjudit in de två ledande politikerna i respektive kommun och i regionen att möta varandra i en duell. Varje debatt börjar klockan 12 och håller på en halvtimme. Hallandsposten kommer även att livesända duellerna för dem som inte kan vara på plats. Man kan även se dem i efterhand på vår webb.

ANNONS

Varför har du valt den här modellen?

– Så här i valtider är det svårt att få grepp om valrörelsens viktigaste frågor. På det här sättet kan man få en kort sammanfattning på kommunal och regional nivå.

– Tanken är också att duellerna ska vara lättillgängligt för väljarna och förhoppningen är att det ska bli spännande debatter.

Vilka politiker är det som ska duellera?

– I Hylte är det kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) och Anna Roos (C) som är oppositionsråd. I Laholm möter moderaternas toppnamn Roland Norrman (M) oppositionsrådet Kjell Henriksson (S).

– I Halmstad ska regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson (M) ställas mot regionrådet Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) på onsdagen. På fredagen är det dags för kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M) och oppositionsrådet Krissi Johansson (S) att debattera.

Kommer de som stannar för att lyssna få möjlighet att ställa frågor?

– Ja, tanken är att publiken ska få ställa frågor under duellens sista fem minuter och den chansen hoppas jag att folk tar.

ANNONS