Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Hon är vinnare av HP:s fototävling ”Bästa matbilden”

Karina Bergenholtz ville göra något speciellt att ställa på påskbordet. Det landade i ett gäng baby-Yodas för att imponera på dottern som gillar Star Wars. Hennes kreativa påskägg räckte till vinst i HP:s bildtävling.

Många läsare har skickat in sina bidrag till Hallandsposten under april månad för att tävla om att kamma hem segern i kategorin ”bästa matbild”. Och när vinnaren skulle koras var det allt annat en lätt att välja från menyn. Där fanns allt från sushi och plankstek till korv och potatismos.

Till slut fastnade den hungriga juryn för de små Yoda-figurerna gjorda av ägg. Kanske något för Star Wars-fantasterna att ge sig på en passande dag som denna – ”May the fourth be with you”.

Bilden är tagen av Halmstadbon Karina Bergenholtz, som blev både förvånad och glad när HP ringde och framförde nyheten till henne.

– Men oj, det var en glad överraskning.

LÄS MER: Tävla med HP – skicka in bästa matbilden!

Själva idén bakom äggfigurerna har hon inte kommit på själv, utan det var ett gammalt halloweenrecept som hon letade fram lagom till påsk.

– Min dotter skulle fira påsk hemma hos mig. Även om hon är vuxen så tycker hon att det är rätt så kul med Yoda från Star Wars. Så jag plockade fram det här gamla receptet och gjorde det som en variant av ägghalvor till påskbordet, säger Karina Bergenholtz.

Vad är det du har fyllt dem med?

– Det är gulan som man mosar efter att man gröpt ur äggen. Sen blandar man det med avokado och lite salt och peppar. Enligt receptet ska det vara senap i också, men det gillar inte jag så jag tog lite majonnäs i stället. Man kan väl egentligen ha i lite allt möjligt. Ögonen är vanliga pepparkorn, och öronen har jag gjort av gurkskal.

Vinsten för bästa matbilden var en matlagningskurs hos köket.se. Med en dotter som är utbildad kock och kallskänka hoppas Karina kunna ha användning av kursen för att sen kunna hävda sig lite mot sin dotter.

– Det var en trevlig vinst måste jag säga. Det kanske blir lite upp till bevis nu gentemot min dotter. Jag får hävda mig mot henne.

Hur skulle du beskriva dina matkunskaper annars?

– Jag äter väl hellre än att laga mat, men jag tycker om att lära mig om matlagning och få tips och idéer. Sen tycker jag om att servera mat på ett fint eller roligt sätt. Men jag skulle inte själv säga att jag är jätteduktig på det, säger Karina Bergenholtz.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här