Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hollywoodfrun Margareta Svensson firar alltid jul hemma i Halland

Vi såg henne i dokusåpan Svenska Hollywoodfruar 2012. Men till jul lämnar Margareta Svensson USA för att se på Kalle Anka och gå på luciakonsert i Varberg – och skickar en känga till Donald Trump.

Hur brukar du fira jul i Los Angeles?

– Jag brukar inte fira jul i Los Angeles. Det är jätteviktigt för mig och min familj att vara hemma i Varberg med släkt och vänner på julen. Den enda gången jag kan komma ihåg att jag var i LA på julen var efter 9/11 när det tog ett helt år att förnya mitt arbetsvisum och jag därför inte fick åka ut ur USA.

Har du några knep för att skapa julstämning?

– Vi har hem i Los Angeles, Stockholm och Tångaberg att dekorera, så vi plockar fram tomtar, gran och kransar tre gånger om. Annars tror jag det är adventsljusstaken som skapar mest julstämning för mig, ihop med julmusik och doften av stearinljus. Och vinterkänsla är viktigt. Den är svår att få till i LA, hur mycket de än försöker med rödkindad tomte i släde som svävar i stora ljusornament monterade högt upp mellan trafikstolparna och palmerna i solen och värmen. Det rimmar liksom inte.
 
Vilka svenska jultraditioner är viktigast för dig?

– Julen för mig är förknippad med att ta ledigt från hektiskt arbete och umgås med nära och kära och ladda om batterierna. Musiken i kyrkan är viktig. Jag sjöng i körer när jag växte upp och läste även julevangeliet i Varbergs kyrka flera julottor under tonåren. Nu missar vi inte att gå både på luciakonsert och Julsång i Centrum. I år kommer min dotter att gå i ett luciatåg för första gången och vi övar friskt i Svenska skolan här i LA.
 
Vad brukar stå på det amerikanska julbordet?

– Vi har ju turen att ha Ikea i USA, som säljer en hel del svensk mat så det blir sill och skinka även i LA. Det enda som saknas är väl ädelost. Min man är ädelostfantast och det spelar ingen roll hur många tuber vi köper med oss från Sverige – den är alltid slut till jul ändå.
 
Hur firar du julafton i år?

– Med min kusin och hans familj på Getterön, en tradition som har varat i många år.
 
Vad står överst på din egen önskelista?
– Hälsa, kärlek och frid.
 
Vem vill du hälsa särskilt till och varför?

– Jag vill hälsa till mina föräldrar. Tyvärr är de bortgångna, men jag tror att de finns med oss ändå. Det är speciellt för oss att vara i Tångaberg i huset där jag växte upp, som ser så mycket ut som då. På julen tar vi fram mammas sydda juldukar och pappas täljda ljusstakar och jag berättar för min dotter om mormor och morfar i himmelen. De betydde så mycket.

– Jag kan också tänka mig att hälsa till Donald Trump. Eftersom han är en sådan lös kanonkula, för att direktöversätta från engelska, så vore det ju inte omöjligt att han kunde be Hillary Clinton vara med i sin regering. Då kunde hon börja med att styra upp sjukvårdssystemet i USA, för det är en skam att det inte finns sjukvård till alla i ett land som USA.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!