Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Hans Hoff (S).

Hoff (S) rasar över S-lotteri

Närmare 300 hallänningar har skickats till Kronofogden av Socialdemokraterna på grund av partiets lotteri. – Jag tycker det är helt orimligt och det är också oetiskt, säger halländske S-riksdagsmannen Hans Hoff till P4 Halland.

Det var Dagens Nyheter som var först att rapportera hur personer med ekonomiska problem har skuldsatt sig på grund av Socialdemokraternas lottoverksamhet Kombispel. I Halland rör det sig om närmare 300 personer som inte har kunnat betala under de senaste fyra åren. Då har de skickats vidare av partiet till Kronofogden.

– Jag tycker det är helt orimligt och det är också oetiskt att man kan sälja lotter till personer som uppenbarligen har ekonomiska problem, säger halländska socialdemokraten och riksdagsledamoten Hans Hoff till P4 Halland.

Lotteriverksamheten har inbringat stadiga inkomster till partikassan sedan 50-talet. Enligt Dagens Nyheter rör det sig om halv miljard kronor bara under de senaste tio åren. Granskningen visar dock att det delvis har skett på bekostnad av skuldsatta köpare.

– Det är såklart väldigt svårt för dem att få ytterligare skulder i och med att de har kunnat köpa lotterna och i vissa fall även trott att de skulle göra en vinst och reda ut sin ekonomiska situation, säger Hans Hoff till P4 Halland.

Socialdemokraterna har centralt beslutat att inte skicka fler kunder till kronofogden. Partiet ska samtidigt genomföra kreditprövningar av varje ny lottköpare.