Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera hjärtstartare har stulits från Västtrafiks tåg, bland annat i Veddige. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle än de som beskrivs i artikeln.

Hjärtstartare stulna från tåg

Någon stjäl hjärtstartare från tågen. På några månader har fyra försvunnit.– Det är sorgligt att någon vill göra så här, säger Västtrafiks tågchef Jarl Samuelsson.

En hjärtstartare kan vara skillnad mellan liv och död. Sedan i december månad finns minst en på alla Västtrafiks 103 tåg som trafikerar Västkusten. Sedan de installerats har redan fyra blivit stulna. En av dem från ett stillastående tåg på stationen i Veddige. Ingen på Västtrafik vet vad som har hänt med utrustningen eller varför den är borta. De har inte heller blivit polisanmälda.

– Vi har inte haft några direktiv för hur vi ska göra när en hjärtstartare saknas men nu ser vi över våra rutiner. Det kan handla om märkning och om larm, säger Jarl Samuelsson

Finns det några teorier om varför de avlägsnats från tågen?

– Nej, det har vi inte men det är jättesorgligt att någon eller några vill göra så här.

Vet man något om hur den person som lämnat tillbaka en av apparaterna kommit över den?

– Nej, jag har ännu inte fått något bekräftat från den tågansvarige i Borås och innan jag har talat med honom vill jag inte uttala mig.

En hjärtstartare kostar mellan 13 000 och 15 000 kronor.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här