Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Heléne Stålbom: ”Jag har helt snöat in på loppisar”

Heléne Stålbom driver tillsammans med sin man Micael Stålboms konditori i Falkenberg. Här ger hon tips om hur man hittar loppisar i Halland och fina smultronställen runt Morup:

”När någon säger sommar i Halland tänker jag på sol, salta bad och mat. Och, för egen del, härliga musikupplevelser. De senaste sjutton somrarna har vi arrangerat musikkvällar i konditoriets trädgård. Det har varit många magiska kvällar med fantastiska möten, både med artisterna, allt från lokal förmågor till Carola Häggkvist och Eva Dahlgren, och med publiken som delvis skilde sig från vår vanliga fikapublik. Förra sommaren fick dock bli den sista. Vi ville sluta när vi var på topp och större delen av den svenska musikeliten har varit här. Och med tanke på coronan känns det ju som helt rätt beslut.

För mig och Micael innebär sommaren alltid mycket jobb eftersom vår personal ska ha semester men om vi får någon ledig dag tänker vi passa på att gå på andras konserter och bara njuta i stället för att vara arrangörer. Några dagsutflykter blir det säkert också och gärna några fler loppisar. Det har jag nämligen helt snöat in på. Facebookgruppen ”Loppisguiden Halland med omnejd” är ett bra tips om man vill hitta loppisar här runtomkring. Ett annat somrigt tips är att ladda ner en kartguide från smultronstallenimorup.se som visar olika ställen i området runt Morup där man kan fika, besöka hantverkare, titta på konst och gå på loppis.

Coronan gör ju den här sommaren speciell, det gäller att hålla avstånd och vara beredd på att köa tills det inte är så många på samma plats. Vi har en utmaning i att påminna varandra och jag upplever att våra kunder här på konditoriet har förståelse för att man får ha tålamod och vara beredd på att få vänta lite längre än vanligt. Att allt tar lite längre tid behöver kanske inte heller vara helt fel utan kanske kan få oss alla att tagga ner lite.”

Heléne Stålbom

Ålder: 54 år.

Bor: Falkenberg.

Familj: Maken Micael, tre barn och en katt.

Gör: Driver Stålboms konditori tillsammans med Micael.

Utflyktstips: ”Cykla Hallandsleden och gör ett stopp vid Grimsholmens naturreservat och Suseåns mynning. Där är så vackert och rofyllt och man kan bada, picknicka eller bara ströva omkring i ett typiskt halländskt kustlandskap.”

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här