Händelserik nyårsnatt för polisen i Halland

Polisen har fått åka ut på en hel del larm under nyårsnatten. Bland annat hamnade fem personer i ett blodigt slagsmål och i ett annat fall fick en kvinna en armbåge i ansiktet.

ANNONS
|

Nyårsnatten blev förhållandevis lugn för räddningstjänsten som inte behövde rycka ut på några större händelser.

– Den har varit ganska lugnt och inga stora grejer överhuvudtaget. Två papperskorgar brann i Falkenberg och en raket hamnade på en balkong i Halmstad, säger Andreas Karlsson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Polisen har dock haft mycket att stå i. De har fått ta emot samtal om bland annat narkotikabrott, fylleri, inbrott, bråk, skadegörelser och misshandel.

– Det har varit jättemycket att göra. Men det har varit som det brukar vara på nyårsnatten, säger Ulla Brehm, presstalesperson hos polisen.

Blodigt bråk

På Skolgatan i Halmstad larmades polisen till ett blodigt bråk mellan fem personer. När patrullen kom fram till platsen var alla personer borta, men efter spaning kunde polisen identifiera och förhöra fem män som misstänkts ha med händelsen att göra.

ANNONS

Två av männen ska ha gett sig till känna och skall ha blivit misshandlade, en blödde från handen.

– Vi har inga uppgifter om ambulansbehov, men en anmälan har skrivits, säger Ulla Brehm.

Fick en armbåge i ansiktet

Även i Varberg ska det ha skett en misshandel. Polisen larmades nämligen till Societetsparken där en kvinna ska ha fått en armbåge i ansiktet. En misstänkt 20-årig man greps på plats och kommer förhöras under nyårsdagen. Kvinnan behövde ingen ambulans.

– Vi är tacksamma och glada att det inte har varit några allvarliga personskador eller avlidna i Halland.

Har ni kunnat hantera mängden av alla anmälningar som har kommit in?

– Det har kommit in jättemånga samtal till oss, men vi har varit bemannande för att hantera den här mängden. Både ute på fält men även inomhus på ledningscentralen. Det har fungerat bra.

Grov misshandel och våldtäkt

Enligt Krimjouren i Halland sitter totalt fyra personer frihetsberövade från midnatt. Tre stycken i Varberg och en i Halmstad.

– Grov misshandel och våldtäkt. Det allvarligaste vi har just nu att arbeta med från natten är en grov misshandel, och en våldtäkt som ska ha skett i Falkenbergsområdet, säger Tina Nielsen, jourhavande förundersökningsledare.

ANNONS