Alla hallänningar över 65 år rekommenderas nu en fjärde vaccindos mot covid-19.
Alla hallänningar över 65 år rekommenderas nu en fjärde vaccindos mot covid-19. Bild: Erik Mårtensson/TT

Hallänningar över 65 rekommenderas en fjärde dos

Hallänningar som är 65 år eller äldre rekommenderas en fjärde vaccindos mot covid-19. Nu förlängs öppettiderna på vaccinationscentralerna i Halland.

ANNONS
|

Från och med den 4 april är det möjligt för hallänningar som är födda 1957 eller tidigare att få en fjärde vaccindos mot covid-19. Tidigare har den rekommendationen enbart gällt personer över 80 år.

– Det har ju bevisats att vaccinet får mindre styrka efter några månader och då finns det ett behov av att fylla på med ytterligare en dos. Nu gäller rekommendationen för gruppen som är 65 år eller äldre, säger Bibi Estev, områdeschef för pandemiuppdrag på Region Halland.

Det här innebär att Region Halland valt att förlänga öppettiderna på vaccinationscentralerna i länet, både för tidsbokning och drop-in. Centralerna kommer nu att hålla öppet april ut.

ANNONS

– Det har vi gjort för att kunna möta den här gruppen. Eftersom kapaciteten på vaccinationscentralerna är god tror vi oss hinna med det under här månaden. Det beror förstås på hur aktiv man är och bokar en vaccinationstid men vi har ju sedan tidigare sett att denna gruppen är mer aktiv när det handlar om vaccination än vad de yngre är, säger Bibi Estev.

Utöver vaccinationscentralerna kommer tolv stycken vårdcentraler i Halland att fortsatt erbjuda vaccination mot covid-19.

Även personer som är över 18 och som har försämrat immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling rekommenderas en fjärde dos efter rådgivning med läkare.

ANNONS