Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Hallänning döms för skadegörelse – smetade ner hotellrummet med bajs

Väggar, möbler och sängkläder insmetade med bajs. Så hittades hotellrummet på ett hotell i Mölndal när en kvinna checkat ut efter en veckas vistelse, skriver Kungsbacka-Posten. Kvinnan döms nu för skadegörelse.

ANNONS
|

Det var i början av november förra året som en kvinna i 55-årsåldern från Kungsbacka checkade in på ett hotell i Mölndal. Eftersom kvinnan satte upp en “Stör ej skylt” städade man inte rummet under hennes sju dagar långa vistelse. När hon checkade ut och personalen gick upp för att städa rummet möttes de av en motbjudande syn, rummet hade i princip tapetserats med bajs och urin samt parfymerats med röklukt.

Nu döms 55-åringen för skadegörelse för att ha bajsat, kissat och rökt i hotellrummet. Kvinnan berättar, i förhör med polisen att hon betalat folk i personalen i utbyte mot att få röka i rummet.

ANNONS

Tvingas betala skadestånd

Kvinnan döms till villkorlig dom och dagsböter på totalt 2 000 kronor. Utöver detta ska hon även betala skadestånd till hotellet på 7 000 kronor som ska täcka för saneringen av skadegörelsen och ersättningen av möblerna som behövde göras efter händelsen.

Hon nekar till brott och menar att rummet redan var i det dåliga skicket när hon checkade in. Kvinnans svar på varför hon inte sagt till personalen om tillståndet på rummet var att hon var sjuk och för trött vid tidpunkten. Tingsrätten bedömer dock att detta inte är tillräckligt bevis nog för att hon skulle vara oskyldig. I bevisningen för målet finns även en film på när kvinnan går ut vilket tingsrätten bedömer som starkt bevismaterial för att hon är skyldig.

ANNONS