Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallandstrafikens nya plastkort försenas på grund av covid-19-pandemin. Bild: Moa Carlsson
Hallandstrafikens nya plastkort försenas på grund av covid-19-pandemin. Bild: Moa Carlsson

Hallandstrafikens nya resekort försenat

Den 15 juni var det tänkt att den nya Hallandstrafiken-appen skulle ersätta det gamla resekortet. Men på grund av covid-19 har det nya plastkortet blivit försenat. Därför kommer det gamla resekortet fungera ett tag till.

Efter lanseringen av den nya reseappen hade Hallandstrafiken planerat att lägga ner det gamla resekortet den 15 juni. Men de som reser med det gamla resekortet kommer att kunna fortsätta göra det även efter den 15 juni.

Anledningen är att det nya plastkortet har blivit försenat på grund av covid-19-pandemin. Det beräknas därför komma på plats först efter sommaren.

“Om vi hade tagit bort resekortet, skulle det med andra ord ha drabbat de som inte har en smartphone", skriver Hallandstrafiken på sin hemsida.

Resekortet kommer alltså gå att ladda på som vanligt hela sommaren. Det nya biljettsortimentet finns dock bara tillgängligt via appen. Den som reser med buss och betalar med resekortet ska komma ihåg köpa och aktivera sin biljett innan påstigning eftersom bussarnas framdörrar är stängda.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här