Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Robert Lundberg
Bild: Robert Lundberg

Hallandstrafiken inför plexiglas vid förarhytten av bussarna

Hallandstrafiken vill skydda sina busschaufförer. Därför sätter de nu in plexiglas i bussarna, för att bidra till minskad smittspridning av coronaviruset.

På flera ställen i samhället, bland annat i mataffärer och på äldreboenden, har det satts upp plexiglas för att skilja av personer från varandra. Detta för att minska spridningen av coronaviruset.

Nu kommer Hallandstrafiken att införa plexiglas på sina bussar för att skydda sina chaufförer och minska risen för smittspridning. Fram till nu har framdörrarna varit stängda på samtliga bussar för att skydda chaufförerna.

”Vi vill förbättra arbetsmiljön för våra förare och vi vill att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Ambitionen med att montera plexiglas är att kunna öppna framdörrarna på bussarna igen” skriver Hallandstrafiken i ett pressmeddelande.

Framdörrarna på bussarna kommer att vara öppna på de flesta bussar i södra Halland redan under fredagen, den 8 maj. Dock så kommer bussar i Laholm samt de gröna bussar som används av Hallandstrafiken att fortsätta ha påstigning mitt på eller längst bak i bussen.

Inget datum är ännu satt för när arbetet med att sätta in plexiglas på bussarna i norra Halland kommer vara klart.

Även om framdörrarna öppnar kommer det fortsatt inte att gå att köpa biljetter ombord på bussen. Där hänvisar Hallandstrafiken till deras app, biljettautomater, kundservicebutiker eller återförsäljare.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här