Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallandspostens chefredaktör Viveka Hedbjörk.

Hallandsposten går bra trots ägarkris

Hallandsposten går bättre än väntat, trots att ägaren Stampen är under rekonstruktion.

Hallandspostens chefredaktör Viveka Hedbjörk kan mitt i den turbulens som ägarkoncernen befinner sig i konstatera att det är ”business as usual” som gäller för samtliga tidningstitlar hon basar över i Halland.

– Så här långt i år överträffar Hallandsposten och Hallands nyheter sina budgeterade resultat. Annonsintäkterna har blivit bättre än vi trodde och prenumerationsintäkterna uppfyller nästan våra förväntningar.

Viveka Hedbjörk är fast förvissad om att Hallandsposten har en framtid, oavsett hur rekonstruktionen av koncernen slutar.

– Jag är djupt lojal med verksamheten, men tillåter mig att vara kritisk till hur ägarna har hanterat sin del.

Läs även: Stampen förhandlar om nytt ägande

Som det ser ut just nu kommer inte Hallandspostens moderbolag, Stampen local media, att splittras upp.

– Det finns fördelar med att hålla ihop de olika delarna eftersom vi har gemensam administration och tekniska plattformar, säger Viveka Hedbjörk.

Men om rekonstruktionen trots allt slutar med att de ingående titlarna delas upp tror hon att det finns stora värden att hämta hos Hallandsposten för en annan ägare.

– HP har genom åren haft olika ägare och verksamheten har fungerat bra. Under de senaste svåra åren för branschen har vi stadigt levererat ett rörelseresultat på i snitt fem procent.

Kommer Stampen ur rekonstruktionen med betydligt lägre skulder, bättre avtal med bankerna och nya finansiärer ser Viveka Hedbjörk möjligheter för en långsiktig utveckling av Hallandsposten som produkt.

– Vi står fortfarande inför stora utmaningar inom branschen. Det är svårt att få unga människor att betala för nyhetsförmedling och det är högt tryck på konkurrensen om annonspengarna.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här