Stampen Medias vd, Johan Hansson, är stolt över att kunna presentera Michael Ahlberg (mitten) som ny chefredaktör för Hallandsposten. Nuvarande chefredaktören Herman Nikolic (till höger) kliver nu helt in i rollen som redaktionellt ansvarig för Stampens 16 titlar utanför Göteborg.
Stampen Medias vd, Johan Hansson, är stolt över att kunna presentera Michael Ahlberg (mitten) som ny chefredaktör för Hallandsposten. Nuvarande chefredaktören Herman Nikolic (till höger) kliver nu helt in i rollen som redaktionellt ansvarig för Stampens 16 titlar utanför Göteborg. Bild: Roger Larsson

Hallandsposten får ny chefredaktör

Hallandsposten får ny chefredaktör. Tidningens redaktionschef, Michael Ahlberg, tar över som HP:s högsta chef. Nuvarande chefredaktören, Herman Nikolic, går vidare mot andra utmaningar i Stampenkoncernen, där även HP ingår. På så sätt kommer han att fortsätta jobba med tidningens utveckling.

ANNONS
|

Båda ser fram emot sina nya uppdrag – även om det är med ett litet stråk av vemod som Herman lämnar.

– Det är jättekul att jobba på en redaktion. Det är ett lagarbete, där man ständigt utvecklas och inspirerar varandra. Något av det jag är stoltast över är att ha bidragit med är att göra HP lite kaxigare, och därmed gett läsarna ännu vassare journalistik.

Herman berättar att han också har trivts väldigt bra i Halmstad.

– Hallandspostens läsare upplever jag som mycket engagerade och stolta över sin bygd. Det gäller för hela spridningsområdet.

Redaktionellt ansvarig

Nu ska han på heltid ägna sig åt rollen som redaktionellt ansvarig för Stampens 16 titlar utanför Göteborg, alltså exklusive Göteborgs-Posten. Det är ett uppdrag han redan har haft en tid vid sidan om sitt chefredaktörskap för HP.

ANNONS

– I min nya tjänst ingår bland annat att ta hand om mycket av utvecklingsarbetet så att vi kan öka tempot i vår digitala omställning. Det handlar på så sätt att ”kratta” för chefredaktörerna, så att de kan fokusera helt på innehållet och journalistiken, säger Herman, som lovordas av koncernens vd, Johan Hansson, för den kunskap han tar med sig in i tjänsten.

Hallandspostens tillträdande chefredaktör, Michael Ahlberg, är Halmstadbo sedan födseln. Han växte upp på Vallås och kom till Hallandsposten från journalisthögskolan när han var i 25-årsåldern. Sedan dess har han varit tidningen trogen – förutom en tjänstledighet då han jobbade på Aftonbladet – och hunnit göra det mesta man kan tänka sig på en redaktion. Han har till exempel varit nyhetsreporter, nöjesreporter, featurechef, nattchef, printchef och de senaste åren redaktionschef. Han har också hoppat in som chefredaktör i olika perioder, bland annat i glappet som uppstod innan Herman Nikolic anställdes efter tidigare chefredaktören Viveka Hedbjörk.

Utveckla journalistiken

Att axla rollen som chefredaktör ”på riktigt” är något som Michael ser fram emot.

– Jag känner mig taggad och glad över att ha fått förtroendet. Hallandsposten har en suveränt bra redaktion med många mycket kompetenta journalister som verkligen brinner för uppdraget. Vi har under många år jobbat med att utveckla journalistiken och är så klart extra stolta över att HP för andra året i rad har blivit nominerade till Årets redaktion, säger han och tillägger:

ANNONS

– Vår ambition framåt är att bli ännu bättre på breaking news och göra fler gräv och granskningar. Just nu publicerar vi en omfattande artikelserie om hur det kommer sig att en 33-årig mamma från Halland avled efter en skönhetsoperation i Turkiet. Den typen av journalistik vill jag gärna se mer av i Hallandsposten.

Något som Michael gjort sig känd för internt genom åren är sin oräddhet och sin ständiga strävan efter att göra bästa möjliga journalistik. Under sina många år som nattchef jobbade han med att utveckla papperstidningens utseende, vilket bidrog till att HP fick flera priser.

I dag ligger det största fokuset på att ge läsarna bästa möjliga digitala läsupplevelse.

– Där utvecklas vi hela tiden genom att presentera journalistik i både text, bild, film och ljud, säger Michael.

Nöjd vd

På fritiden hittar man ofta honom i småbåtshamnen vid HSS. Han är en passionerad seglare – och även om hans historier från olika seglingstävlingar, som Själland runt, inte är journalistiskt granskade, så är de mycket underhållande. Att ett bra berättande kommer att fortsätta möta dig som läser Hallandsposten kan vi nog utgå från.

Stampen Medias vd, Johan Hansson, är också glad och stolt över att kunna presentera Michael som ny chefredaktör för Hallandsposten.

ANNONS

– Michael har en lång och gedigen erfarenhet av redaktionellt ledningsarbete. Jag har följt hur Michael både tillsammans med Viveka Hedbjörk och nu senaste åren med Herman varit en central del av att Hallandsposten har skapat sin starka position i södra Halland och även som en tongivande tidning bland regionala titlar i Sverige. Det känns därför både bra och naturligt att han tar över efter Herman för att tillsammans med en mycket kompetent redaktion fortsätta att utveckla Hallandsposten.

ANNONS