Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Hallänningar bjuds in till Sveriges största picknick

Längtar du efter en fika i gröngräset i glad gemenskap? Lägg i så fall den 13 maj på minnet. Då ordnar Hallands Matgille Sveriges största picknick. På temat ”Hela Halland äter ute” hoppas man slå rekord i antal personer som picknickar samtidigt – var och en på sin favoritplats.

– Om vi sprider ut oss över hela Halland blir det en coronasäker fest, säger Helena Nöjd, kommunikatör på Hallands Matgille.

Hon hoppas så klart att många ska vilja delta i arrangemanget.

– Ju fler som är med, desto roligare. Man packar sin egen picknickkorg och flera livsmedelsföretag och restauranger står redo med mat, idéer och take away.

Helena Nöjd.
Helena Nöjd.

För ”Hela Halland äter ute” är också ett sätt att lyfta fram den lokala näringen. Arrangemanget är tänkt att fungera som en form av kick off för vår- och sommarsäsongen.

– På så sätt hittar vi på något kul för både företag och konsumenter. Picknicken blir ett annorlunda sätt att uppmana alla att handla sin mat lokalt, och att sedan ta med den ut för att bli en del av gemenskapen, säger Helena Nöjd.

Alla som vill får gärna lägga upp en bild i sociala medier och tagga den till jippot.

– Det är kul om vi kan visa varandra vad vi har i våra picknickkorgar eller var vi valt att sätta oss. Förhoppningsvis kommer det att rikta Sveriges blickar mot Halland, säger Helena Nöjd.

Flera företag har redan anmält intresse för att vara med och sälja färdiga picknickkorgar eller bidra med innehåll.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här