Halländska kvinnliga ledare uppmärksammas

På en lista med 75 framstående kvinnliga ledare har tre halländsk koppling. Nästa vecka kommer en av kandidaterna prisas som Framtidens kvinnliga ledare 2021.

ANNONS
LocationHalmstad, Hylte||

Det är Sveriges chefsorganisation Ledarna som varje år tar fram en lista över 75 kvinnliga ledare som gör skillnad och visar på värdet av ett bra ledarskap. Syftet med listan och att prisa en av kvinnorna är att belysa vikten av en jämställd chefsmarknad och lyfta fram bra förebilder.

På årets lista finns tre halländska kvinnliga ledare som har chansen att ta hem utmärkelsen som presenteras på ett digitalt event på tisdag. Medverkar gör bland annat jämställdhets- och bostadsminister Märta Stenevi.

De halländska kandidaterna är Hyltes kommunchef Emma Gröndahl, Kristina Gernes som är nytillträdd avdelningschef inom kulturförvaltningen i Halmstad och fram tills nyligen varit kulturchef på Gnosjö kommun samt företagsledaren Sana Alajmovic som vuxit upp i Halmstad.

ANNONS

– Det är alltid naturligtvis hedrande och roligt att får vara med bland andra kompetenta och drivna kvinnor. Och kul att det även visat att går att utöva mycket bra arbete inom offentlig sektor som jag verkar i, säger Emma Gröndahl om nomineringen.

”Ta dig an utmaningar oavsett plats i livet”

Emma Gröndahl började som Hyltes kommunchef 2020 och har nyligen kommit tillbaka till posten efter en tids föräldraledighet. Hon berättar att karriären aldrig har varit ett hinder för familjen, eller tvärt om.

– Det har jag sett som en självklarhet och det grundar sig mycket i organisationen som jag är i. Jag tillsvidareanställdes som kommunchef när jag var gravid i vecka 30 och det visar en bra inställning i det. Jag och min man har hittat vägar för att båda våra karriärer ska kunna utvecklas, det är viktigt att ha den möjligheten, säger hon.

Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram förebilder, vad vill du inspirera andra kvinnor till?

– Att våga ta sig an utmaningar oavsett var man befinner sig i livet. Oavsett om man är nybliven småbarnsförälder eller äldre så kan man se det som en möjlighet till att vara med och bidra i samhället.

LÄS MER: Emma Gröndahl styr Hylte kommun från soffan i ”sitt vardagsrum”

ANNONS

LÄS MER: Kristina Gernes blir ny chef för kultur och konst i Halmstad

LÄS MER: Sana Alajmovic har världen som arbetsfält

ANNONS