Halländsk militär har lämnat sjukhuset

Den 26-årige hallänning som skadades i tisdagens kollision mellan ett stridsfordon och ett persontåg har nu skrivits ut från sjukhuset.

ANNONS
|

Det var under tisdagseftermiddagens som ett passagerartågoch ett stridsfordon av okänd anledning kolliderade i närheten av sörmländska Vagnhärad. Fyra personer skadades i olyckan, varav tre var anställda hos Försvarsmakten.

Under tisdagskvällen uppgav Försvarsmakten på sin hemsida att samtliga tre personer hade förts till sjukhus – en hade ådragit sig allvarliga skador och de andra två hade fått lindriga skador. En av de personer som klarat sig hyfsat väl var en 26-åring hemmahörande i Halland.

Under onsdagseftermiddagen meddelade Försvarsmakten att både hallänningen och hans kollega som fått lindriga skador hade skrivits ut från sjukhuset. Den tredje personen, hemmahörande i Skåne, vårdas fortfarande på sjukhus.

ANNONS

I samband med olyckan spårade persontåget ur och ingen tågtrafik har kunnat passera olycksplatsen under dagen. Enligt TT är det fortfarande oklart hur olycka kunde inträffa men polisen arbetar med att försöka få fram en tydlig bild av vad som hände.

– Vi försöker samla in information från de inblandade för att få deras bild av händelsen. Men det är för tidigt för oss att dra slutsatser från de uppgifterna än så länge, säger Tommy Thorngren, pressansvarig kommunikatör på polisen region Öst till TT.

ANNONS