Halka och snö i Halland – här är det senaste om trafikläget

Fukt i kombination minusgrader är sällan ett recept för goda trafikförhållanden. I södra Halland har trafiken trots det flutit på utan större störningar under morgonen, i norra delarna av länet är väglaget mer besvärligt.

ANNONS
|

Under torsdagsmorgonen har två olyckor skett på samma sträcka på E6, mellan trafikplatserna Heberg och Falkenberg södra. Vid 8.30-tiden handlade det om en bil som har fått sladd, åkt in i mitträcket och sedan ner i diket. En halvtimme senare kom ytterligare ett larm om två bilar som kört ihop.

Enligt Mats Rydberg, som är inre befäl på räddningstjänsten, är det halt på sträckan.

– Det är lite mindre avkörningar nu för det är halt där, men Trafikverket ska ut och vidta åtgärder, säger han.

Större problem norr och söder om Halmstad

Trafikverket för uppdateringar om väglaget på de större vägarna. I Halmstad och Laholms kommuner bedöms underlaget som normalt, men både inåt i landet samt söderut och norrut finns större risk för halka.

ANNONS

Söder om Hallandsås bedöms väglaget på E6 vara mycket besvärligt under morgonen. Norr om Halmstad finns det risk för moddsträngar och lössnö på E6 enligt Trafikverket.

En gul varning om snöfall har utfärdats av SMHI gällande norra Halland och Västra Götaland. Varningen innebär att det finns risk för stråk med snöbyar som kan ge mycket snö på kort tid, men med stora lokala variationer.

Inga olyckor har rapporterats in i Halmstad, Laholm eller Hylte under natten. Sent på onsdagskvällen skedde en viltolycka i Stafsinge i Falkenbergs kommun där en bil åkte ner i diket efter att ha väjt för djur.

– Det har varit hur lugnt som helst i Halland i natt, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

LÄS MER:Då väntas snöfallet dra in över södra Halland

ANNONS