Snart är det dags att plocka fram paraplyerna igen.
Snart är det dags att plocka fram paraplyerna igen. Bild: Johan Nilsson / TT

Högsommarvärmen regnar bort – så blir vädret nu

Bara ben och humlesurr i solens sken är snart över för den här gången. Men håll ut – sommaren är inte kort.

ANNONS
|

Högsommartemperaturerna upp mot 25, kanske på vissa håll till och med närmare 30, grader är snart ett minne blott. Det är fortsatt fint väder i Halland under onsdagen, men redan under torsdagen ser kvicksilvret ut att krypa nedåt i delar av länet.

– Temperaturen kan skilja sig lite under torsdagen då det är lite varmare i norra Halland, mellan 20- 22 grader, medan i de södra delarna av Halland snarare blir mellan 17-18 grader, säger Henrik Reiner, meteorolog på SMHI.

Därefter väntar en blöt helg. Väster om oss passerar ett stort regnområde som väntas slå jämnt mot hela Halland.

– Det blir väldigt regnigt. De största mängderna kommer lite längre in i landet, men det blir stora mängder även vid kusten. Det får man vara beredd på.

ANNONS

Regnet kommer in under fredagsmorgonen och väntas hålla i sig även under delar av helgen. Temperaturen når med lite tur 15-gradersstrecket. Men det mesta regnar faktiskt inte bort. Nej, i alla fall inte enligt Henrik Reiner som tror att det kan bli varmare igen inom en hyfsat snar framtid.

– Den närmsta tidens prognos ser ut att hålla sig åt det svala hållet, men det är inte omöjligt att det blir lite varmare nästa helg. Men så varmt som det har varit det senaste, nästan upp mot 30 grader, får vi nog vänta lite på, säger han.

ANNONS