Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Den som har recept som är på väg att gå ut, gör klokt i att förnya det innan sommaren, då det kan bli långa väntetider. Bild: Hasse Holmberg /Arkiv

Hög tid att förnya recepten

Region Halland uppmanar alla som behöver förnya sitt recept, att göra det före midsommar. När vårdpersonalens semestrar är i gång kan det ta betydligt längre tid.

– Det är bra för både patienter och vårdpersonal om rutinärenden, som att förnya recept, görs innan semestrarna börjar. Det är viktigt att vården räcker till för dem som behöver den mest i sommar, förklarar hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör Haleh Lindqvist.

Förutom recept på medicin och preventivmedel, uppmanas även dem som har hjälpmedel som inkontinensskydd, stomimaterial och diabetesnålar att förnya sina recept före sommaren, om de är på väg att gå ut.

Recept förnyas hos den mottagning som skrivit ut receptet. Enklaste sättet är att logga in på 1177.se/Halland, där man även kan se hur många uttag som finns kvar. Den som inte har tillgång till dator kan ringa mottagningen som skrivit ut receptet.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här