Här greps den misstänkta yxmannen

Den maskerade och yxbeväpnade mannen tog sin in på Peder Skrivare och gick till attack. Efter attacken avvek han från platsen men polisen kunde med hjälp av vittnesuppgifter gripa honom knappt en kilometer från skolan.

ANNONS
|

Mannen som enligt uppgift ska ha varit maskerad med en svetsmask och beväpnad med yxa gick på torsdagsförmiddagen till attack inne på Peder Skrivares gymnasium i Varberg.

Efter attacken lämnade mannen platsen men med hjälp av vittnesuppgifter och signalement kunde polisen gripa honom, knappt en kilometer därifrån, vid Håstens Torg.

– Vi fick in uppgifter om att en man betedde sig underligt där och med hjälp av de vittnesuppgifter vi fått från skolan kunde vi koppla ihop honom med händelsen, uppger krimjouren i Halland.

Den gripna mannen ska vara i 25-årsåldern och misstänks för försök till mord, alternativt förberedelse till mord och mordbrand. Enligt vittnen som tidningen har pratat med ska flera poliser ha deltagit i gripandet som skedde precis utanför bensinmacken på torget.

ANNONS

– Enligt de uppgifter jag har ska gripandet har gått lugnt till, uppger de på krimjouren i Halland.

ANNONS