Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här får Årets hallänning ta emot sitt pris

HP har sänt live från Frukostgalan på Halmstad arena där priset Årets hallänning delades ut. Konditorn, företagaren och tv-personligheten My Feldt är den tredje personen som fått ta emot utmärkelsen.

Priset delas ut av Marknadsföreningen i Halland i samarbete med Hallandsposten och Hallands Nyheter. Sändningen går att se i efterhand i spelaren ovan.

2019 var Janne Andersson först med att ta emot utmärkelsen och året därefter gick den till Boris Lennerhov. I HPs livesändning avslöjades det att 2021 års utmärkelse går till My Feldt.

Läs en längre intervju med vinnaren här:

Fakta: Nominerade till Årets hallänning 2021

Per Gessle

Utdrag ur motiveringen: ”Han har genom sin skaparkraft och musikalitet i över 40 år satt Sverige och Halland på världskartan. Ett musikaliskt geni som förgyllt många människors liv.”

My Feldt

Utdrag ur motiveringen: ”Hon har lockat mängder av ”mat-turister” till Halmstad via sitt fantastiska bageri som nominerats till årets bageri i flera år. Genom hårt arbete i kombination med konstnärskap har hon inte bara överlevt pandemin, utan utvecklat och skapat nya arbetstillfällen.”

Filip Gemzell

Utdrag ur motiveringen: ”Han är sedan några år kökschef och utvecklare på finrestaurangen Äng på Ästad vingård. Som en av endast fyra restauranger i Sverige belönades de i år med en stjärna i Guide Michelin. På restaurangen visar han det halländska smaklandskapet med finess.”

Jennifer Wegerup

Utdrag ur motiveringen: ”Etablerad reporter och sportjournalist som bevakat EM, VM och OS. Som SVT:s korrespondent i Italien bidrog hon med en framstående insats under corona-pandemin. Jennifer är uppvuxen i Falkenberg och har skrivit ett 15-tal böcker.”

Annika Andersson Korenado

Utdrag ur motiveringen: ”Hon kallats för Sveriges roligaste kvinna och har har vunnit priset Guldmasken tre gånger för bästa kvinnliga skådespelare. I somras gjorde hon succé när jubileumsshowen ’Sommarbuskis’ på Vallarna drog fulla hus.”

LÄS MER: Gekås vd Boris Lennerhov vinner pris

LÄS MER: Janne Andersson är Årets hallänning

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!