Här är årets vinnarbild: ”Halmstads snyggaste ben”

Sommar, sol och bara ben i svalkande havsvatten. Det är motivet som vunnit HP:s läsartävling om årets bild år 2022. Fotografen Linnea Larsson berättar nu vems ben som pryder fotot och hur hon nästan orsakade trafikkaos när hon fick nys om vinsten.

ANNONS
|

Vid ett fikabord i centrala Halmstad har 16-åriga Linnea Larsson och hennes mamma slagit sig ner. Ute färgas himlen grå av regntunga moln. Det är långt ifrån den soliga sommardagen på Ringenäs strand när Linnea knäppte av mobilkameran och tog vinnarbilden.

– Jag tog massor av bilder, nästan över 100. Det var en som blev riktigt riktigt bra, men de flesta blev dåliga tycker jag, säger Linnea om fototillfället.

Precis som motivet skvallrar om så står Linnea i havet vid Ringenäs strand. Hon har smugit ut med telefonen, trots sin mammas förmaningar, och plåtar för fullt det smaragdgröna vattnet.

ANNONS

– Det var ändå roligt att jag gick emot mamma, säger hon.

En mobilbild från en varm sommardag på Ringenäs blev HP:s vinnare.
En mobilbild från en varm sommardag på Ringenäs blev HP:s vinnare. Bild: Privat

Men om Linnea är bakom kameran, vems ben är det egentligen som skvalpar på ytan?Hon avslöjar att det är systern Matilda som har fått agera modell.

– Jag har Halmstads snyggaste bild och hon har Halmstads snyggaste ben, säger Linnea och skrattar.

Vinstchock i bilen

Trots att både hon och systern tycker om bilden, så var det inte självklart att den skulle komma med i HP:s tävling.

– Det var faktiskt mamma som sa till mig att skicka in den till Hallandsposten, men jag tänkte att den bilden räcker inte och att jag definitivt inte skulle vinna.

Juryn på HP tyckte däremot annorlunda och med motiveringen ”Bilden ger en härlig sommarkänsla och får en att längta efter en varmare årstid” blev Linnea vinnaren av ett presentkort på 1 000 kronor på Ica.

– När jag fick mejlet så satt jag i bilen och då övningskörde min syster och jag satt med hörlurar och spelade musik. Mamma satt där fram och det som var så roligt var att jag började skrika.

– Då fick jag bara snabbt säga att jag vann. Mamma blev totalt chockad – mer än vad jag blev, säger Linnea som redan har storslagna planer för vad hon ska köpa för pengarna.

ANNONS

Sedan länge har hon nämligen sparat pengar till en speciell sak och nu har det äntligen blivit dags att köpa just det – en högtalare.

Se fler läsarbilder här!

”Antingen vill jag jobba som fotograf eller med djur,” säger Linnea Larsson.
”Antingen vill jag jobba som fotograf eller med djur,” säger Linnea Larsson. Bild: Roger Larsson

Fakta: Linnea Larsson

Ålder: 16 år.

Bor: Utanför Oskarström..

Familj: Mamma, pappa, fem hundar och fem syskon.

Intresse: Fotografi och djur.

Favoritmat: ”Definitivt tacos med choklad och mangoraja.”

Drömmer om: Att bli fotograf eller att jobba på ett hunddagis med djur.

ANNONS