Här visar valrossen upp sig – bara några mil från Tylösand

Felix Vestlin fick vara med om något som är ytterst få förunnat – att se en livs levande valross i det fria. Än mer anmärkningsvärt är att det skedde bara några få mil från den halländska sydkusten.

ANNONS
LocationBåstad||

Det var under torsdagskvällen som Felix Vestlin, 22, var ute och fiskade med sin morfar i Kattvik i Båstad. Vid klockan 22.00 såg hans morfar något i vattnet.

– Först trodde vi att det var en tumlare eller en säl men sedan såg jag betarna och förstod att det var en valross, säger Felix Vestlin som inte trodde sina ögon.

– Jag ville bara få det på film, säger han och var snabbt framme med mobilen.

SE FILMEN HÄR:

Filmen skickade han sedan in till SVT som var först med att rapportera om den närmast unika händelsen.

ANNONS

Det är inte första gången som en valross syns i eller i närheten av Halland. Förra lördagen syntes också en valross – då i Kungsbacka. Enligt Kennet Lundin, docent i marinbiologi vid Göteborgs naturhistoriska museum, är det högst troligen samma valross som nu sökt sig söderut.

– Det måste ju vara samma individ, det är väldigt osannolikt att det poppar upp två hanar. De kan ju röra sig ganska långa sträckor, säger han till SVT och berättar att han aldrig hört talas om att det varit en valross i Skåne tidigare.

För Felix Vestlin och hans morfar nappade det dåligt under torsdagskvällen.

– Vi fick ingen fisk med oss hem, säger han och fortsätter:

– Men att få se och uppleva en valross var mycket bättre.

LÄS MER:Oväntade mötet på Nidingen: en vilsen valross

ANNONS