Här får Årets hallänning ta emot sitt pris

HP har sänt live från Frukostgalan på Halmstad arena där priset Årets hallänning delades ut. Konditorn, företagaren och tv-personligheten My Feldt är den tredje personen som fått ta emot utmärkelsen.

ANNONS
|

Priset delas ut av Marknadsföreningen i Halland i samarbete med Hallandsposten och Hallands Nyheter. Sändningen går att se i efterhand i spelaren ovan.

2019 var Janne Andersson först med att ta emot utmärkelsen och året därefter gick den till Boris Lennerhov. I HPs livesändning avslöjades det att 2021 års utmärkelse går till My Feldt.

Läs en längre intervju med vinnaren här:

Fakta: Nominerade till Årets hallänning 2021

Per Gessle

Utdrag ur motiveringen: ”Han har genom sin skaparkraft och musikalitet i över 40 år satt Sverige och Halland på världskartan. Ett musikaliskt geni som förgyllt många människors liv.”

My Feldt

Utdrag ur motiveringen: ”Hon har lockat mängder av ”mat-turister” till Halmstad via sitt fantastiska bageri som nominerats till årets bageri i flera år. Genom hårt arbete i kombination med konstnärskap har hon inte bara överlevt pandemin, utan utvecklat och skapat nya arbetstillfällen.”

Filip Gemzell

Utdrag ur motiveringen: ”Han är sedan några år kökschef och utvecklare på finrestaurangen Äng på Ästad vingård. Som en av endast fyra restauranger i Sverige belönades de i år med en stjärna i Guide Michelin. På restaurangen visar han det halländska smaklandskapet med finess.”

Jennifer Wegerup

Utdrag ur motiveringen: ”Etablerad reporter och sportjournalist som bevakat EM, VM och OS. Som SVT:s korrespondent i Italien bidrog hon med en framstående insats under corona-pandemin. Jennifer är uppvuxen i Falkenberg och har skrivit ett 15-tal böcker.”

Annika Andersson Korenado

Utdrag ur motiveringen: ”Hon kallats för Sveriges roligaste kvinna och har har vunnit priset Guldmasken tre gånger för bästa kvinnliga skådespelare. I somras gjorde hon succé när jubileumsshowen ’Sommarbuskis’ på Vallarna drog fulla hus.”

LÄS MER:Gekås vd Boris Lennerhov vinner pris

LÄS MER:Janne Andersson är Årets hallänning

ANNONS