Här är Boris Lennerhovs nya storsatsning

Den avgående Gekås-vd:n Boris Lennerhov står i startgroparna för ett nytt stort projekt. Den här gången är det trädgårdsbranschen som hägrar.

ANNONS
|

Den 22 oktober är det dags – då slår den 1 100 kvadratmeter stora butiken Blomsterhavet upp portarna vid Coop på Breared. Bakom projektet står flera välbekanta lokala affärsprofiler – bland andra Gekås-vd:n Boris Lennerhov.

– Tanken var att jag skulle ha slutat som vd vid det här laget. Men detta är ingen verksamhet som konkurrerar med Gekås, säger Lennerhov, som nu berättar för HN om projektet.

Det handlar om en trädgårdshandel i storformat som kommer att döpas till Blomsterhavet. Butiken kommer att husera i den nya byggnaden vid Coop på Breared, under gymmet Nordic Wellness. Lokalerna är på 1 100 kvadrat, med ytterligare 900 kvadrat för trädgårdshandel utomhus.

ANNONS

– Vi ska öppna den 22 oktober. Det här är ett projekt ihop med Håkan Johansson, som äger fastighetsbolaget. Vi känner varandra sedan länge och är affärskompanjoner inom andra projekt, som Vesterhavsgrupen i Falkenberg och Casmé som ska bygga hotellet i Västerport, säger Lennehov.

Det finns också en tredje delägare med på tåget: Magnus Eriksson, grossist på Hembergs Trädgårdsprodukter i Halmstad.

– Jag tyckte att detta var en strålande idé. Trädgårdsbranschen växer snabbt och detta är ett bra läge för butiken, säger Lennerhov.

Butiken kommer att ha mellan 15-20 anställda. Boris Lennerhov kommer att ha en tillbakadragen roll som styrelseordförande i bolaget.

– Jag kommer inte stå i butiken på lördagarna, säger han.

Vd blir Karl-Olof Andersson, som har drivit Blomsterlandet-butik och varit Ica-handlare i Halmstad.

– Jag satt i Spanien när jag fick telefonsamtalet. Det här ska bli väldigt trevligt, tycker jag, säger han.

Karl-Olof Andersson utesluter inte att Blomsterhavet kan komma att bli en kedja.

– Det kan komma att bli fler butiker, det utesluter vi inte, säger han.

Men enligt Lennerhov finns inte några konkreta planer på ytterligare etableringar i nuläget.

– Det är inte så att vi redan har siktat in oss på Kungsbacka, Falkenberg eller så. Nu är det butiken i Varberg som gäller.

ANNONS

Lennerhov säger att han i nuläget har fullt upp med att leda Gekås genom coronakrisen och lämna över ett välskött bolag till sin efterträdare, men att det också ska bli kul att testa något nytt inom handeln.

– Jag tycker om att göra affärer, det är svårt att komma ifrån, säger han.

ANNONS