Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Glass i stora lass. Både Jessica Nyström och tollaren Sam var nöjda med det nya glassutbudet. – Det passar bra i vårt udda utbud att ha hundanpassad glass, säger Jessica.

Glöm jordgubb – här smakar glassen lever

Jordgubb, vanilj eller polka? Inte riktigt. När Ejas i Dagsås börjar sälja hundanpassad glass är det älg eller lever som står på menyn.

Den som känner för att avnjuta en glass tillsammans med sin hund i sommar, har nu möjlighet till det strax utanför Varberg. Beger man sig till Ejas Glass i Dagsås finns där från och med nu glass för hundar till försäljning. I dagarna har man precis fått in det första sortimentet.  

– Ända sedan vi startade har vi haft lite udda sorter, som laktosfri glass och rawfood-glass. När jag kom över det här tyckte jag att det lät lite kul och det ska bli jätteroligt att se hur det tas emot, säger Jessica Nyström, som driver Ejas. 

I trädgården bakom familjens hus har de haft glasskafé sedan 2011. Men det är först nu man erbjuder glass till besökare med päls. När sexåriga hunden Sam, som ingår i dagens testpanel, får nos på glassen finns det inte mycket som kan stoppa honom. Han fullkomligt kastar sig på burken med leversmak och verkar inte kunna acceptera situationen när delikatessen tar slut. 

Det är ett företag i Stockholm som gör den hundanpassade glassen och som Jessica Nyström kom i kontakt med via Facebook. Nu hoppas hon på bra försäljning under sommaren. 

– Många av våra gäster har med sig sina hundar när de kommer till oss. En del har frågat om vi har glass för hundar och andra har köpt en extra kula glass till sin hund. Men många hundar är laktosintoleranta och ska helst inte äta vanlig glass, så rent spontant är det ju bättre att man köper hundanpassad glass. 

Glassen består av en laktosfri yoghurt som har smaksatts med nermald lever, älg eller lax. Den är helt fri från vitt socker men innehåller kokossocker och agavesirap. 

– Det blir till en krämig massa som man fryser in och den blir hårdare än vanlig glass, säger Jessica Nyström. 

Varför ska man sälja glass till hundar?

– Det känns nyttigare att ge till sitt djur än godis och det här blir ett alternativ som känns lite roligare. Sedan är det ett riktigt bra sätt för hunden att svalka sig på. 

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här