Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Gå Into the Woods på hemmaplan

Hyltefestivalen Into the Woods är i år coronaanpassad och uppdelad i tre delar: Into the Woods on Sight, Into the Woods on-Line och Into the Woods on Tour.

Den fysiska skogsfestivalen, i år kallad Into the Woods on Sight, kommer att genomföras 6-8 augusti på plats i samma bokskog norr om Unnaryd i Hylte kommun som förra året. Men antalet biljetter är coronabegränsat till 50 stycken per dag och i princip slutsålda. För de lyckliga få som fått biljetter kommer festivalen se ut ungefär som förra året med aktiviteter som matlagning, föreläsningar, workshops och konserter. På torsdagskvällen spelar Slowgold, på fredagskvällen Swing Tarturo och på lördagskvällen står Emil Brandqvist Trio på scenen.

Livestreamar konserterna för att nå fler

För att fler ska kunna delta i festivalen trots coronarestriktioner lanserar arrangörerna i år nygreppet Into the Woods on-Line som innebär att så väl de tre konserterna som en del workshops livestreamas gratis över nätet.

– Att packa väskan, tältet, maten och drycken. Att snacka ihop sig med vännerna, låsa dörren och bege sig hemifrån. Att ha förväntningar på kommande upplevelser och framför allt att hänga och ha det fint i goda vänners lag. Allt detta är Into the Woods, säger Kristoffer Kabell, en av festivalens arrangörer, och fortsätter:

– Och allt detta är fortfarande möjligt att göra corona-sommaren 2020 även om du inte har kunnat köpa någon festivalbiljett. Skogen och naturen finns överallt. Att bege sig Into the Woods går att göra var helst en befinner sig i världen. Det enda som krävs är bra uppkoppling.

Ger sig ut på turné

Den tredje delen av årets skogsfestival, Into the Woods on Tour, består av en tredagars turné av picknick-konsertkaraktär. Turnén pågår samtidigt som skogsfestivalen och vänder sig främst till Hylte kommuns invånare.

– Vi tänkte att om inte folket kan komma till festivalen får festivalen komma till folket, säger Kristoffer Kabell.

Turnéstopp görs i Långaryd på torsdagen, i Hyltebruk på fredagen och i Rydöbruk på lördagen. De föranmälda deltagarna, även här begränsade till 50 stycken per kväll, får ta del av en livekonsert med bandet Nü Fiona plus kvällens livestreamade konsert från skogsfestivalen i Unnaryd på en projektorduk och en till två streamade aktiviteter, också från skogsfestivalen.

– Det här blir ett litet experiment för att försöka få folk att komma samman och fortfarande hålla fast vid social distansering, säger Kristoffer Kabell som rekommenderar den som vill veta mer om festivalens tre delar att gå in på hemsidan intothewoods.se och hålla utkik i sociala medier.

Som en liten mjukstart på festivalen anordnas i början av veckan en fyradagars timringskurs som kräver vissa förkunskaper och en tvådagars snickeriverkstad med naturmaterial från skogen för nybörjare.

LÄS MER: ”Vårt uppdrag är att sätta Hylte på kartan”

Into the Woods

Förra sommaren var det premiär för skogsfestivalen i Unnaryd.

700 personer besökte festivalen som då var en vecka lång.

På grund av coronapandemin är själva huvudfestivalen i år nedkortad till tre dagar (6-8 augusti) och uppdelad i tre delar: Into the Woods on Sight, Into the Woods on-Line och Into the Woods on Tour.

Festivalen är ett samarbete mellan Forest Tribe och Nordic Surfers och stöttas ekonomiskt av Hylte kommun och Region Halland.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här