Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Utvecklingen av antal nya fall och behovet av sjukhusvård beskrivs fortfarande som "lugnt" i Halland. Antalet dödsfall uppgick förra veckan till fem, vilket var samma som veckan dessförinnan.

Fyra nya dödsfall med covid-19 sedan Valborg

Ytterligare fyra äldre hallänningar har avlidit med covid-19 sedan Valborgsmässoafton, visar Region Hallands uppdatering av coronaläget. Utvecklingen av antal nya fall och behovet av sjukhusvård beskrivs dock fortfarande som "lugn".

Just nu vårdas 26 personer på sjukhus för covid-19, varav sju på intensivvårdsavdelningen. Sedan coronavirusets utbrott i Halland har 58 av 101 sjukhusvårdade kunnat skrivas ut till hemmet. En klar majoritet av de som konstaterats smittade har inte behövt vård på sjukhus.

Av de nu totalt 37 avlidna hallänningar med covid 19-diagnos uppges det fortfarande bara vara en som inte tillhört en medicinsk riskgrupp. Medelåldern på de döda anges till 82,8 år och medianåldern 87 år. Av de 37 avlidna är det 22 som har dött på sjukhus.

Med tolv nya konstaterad fall har nu totalt 387 hallänningar konstaterats smittade av coronaviruset. Varberg är den kommun som har flest konstaterade fall (102), men bara aningen fler än Halmstad (100).

Lägst antal konstaterade fall finns i Hylte (8), Falkenberg (36) och Laholm (38). Region Halland poängterar dock att dessa siffror säger mer om hur många som provtagits än om hur smittspridningen ser ut i länet.

Att det främst är anställda inom vård och omsorg som provtas märks också tydligt i siffrorna. Av alla konstaterade fall av coronasmitta står vård- och omsorgspersonal för nästan en tredjedel.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här