Snöoväder. Bilden har inget med olyckorna i texten att göra.
Snöoväder. Bilden har inget med olyckorna i texten att göra. Bild: Johnny Samuelsson

Flera bilar i diket – ”Väldigt halt”

Det myckna snöandet under natten och morgonen har gjort det halt på vägarna med flera olyckor i Halland som följd.

ANNONS
|

Strax efter klockan nio rapporteras ett fordon ha varit inblandat i en olycka. Strax före 9.30 var det fortfarande helt stopp på E 6 i höjd med Laxvik.

– Det står till på E 6 i södergående riktning. Det är en singelolycka, men vi har inga uppgifter om skadeläget. Vi har inte fått uppgifter om hur många som färdats i fordonet, men det är en skåpbil så det är en person eller max två personer. Det är svårt väglag, konstaterar Peter Stened på räddningstjänsten i Halmstad.

Strax efter klockan halv tio var E 6 återigen helt öppen.

Tidigare på morgonen har fler olyckor inträffat i de södra delarna av länet.

ANNONS

Räddningstjänsten i Halmstad fick det första larmet vid klockan fyra på morgonen. Då hade en kvinna sladdat av vägen på E 6 i norrgående riktning precis norr om påfarten vid Mellbystrand. Kvinnan kom från Laholm och hade precis kört ut på vägen när det hände.

– Det var inga läckage eller personskador, bara en avåkning. Vi hjälpte till med ett buffertfordon så att ingen skulle köra in i bärgaren eller polisen som var på plats, berättar Mats Rydberg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Bilen hade endast mindre skador men bärgades därifrån. Föraren, en 22-årig kvinna, hade inte fått några skador i olyckan. Även vid 05.30 när nästa larm inkom så gick det vägen för föraren. Den här gången var det en 28-årig man som fått sladd och glidit in i mitträcket på väg 24 i höjd med Edenberga.

– Det var en dikeskörning utan läckage eller skador där heller så den åkte vi inte ens på, säger Mats Rydberg som dock kan konstatera:

– Det är väldigt halt på vägarna, i alla fall runt de tiderna när vi har fått larmen.

ANNONS