Flera bilar i diket längs E 6

Snöovädret som drog in på torsdagen har skapat problem i stora delar av södra Sverige. Även i Halland har det stundtals varit svårt för trafikanter att hålla sig på vägen.

ANNONS
|

– Vi har haft bilar som har glidit av kring Getinge i södergående riktning på E 6. Jag vet inte varför det har varit extra svårt just där. Det är förbipasserande som har ringt om att att det står bilar i diket. Det har varit bärgningsarbete alltihop och polis har varit på plats, berättar Peter Stened på räddningstjänsten i Halmstad.

Avåkningarna har dock inte inneburit några allvarliga skador, så vitt Peter Stened vet. Vid 10-tiden kunde han bekräfta att en bil åkt av.

– Nu är det en i diket som vi har hittat och de andra är mer spekulationer efter samtal från andra bilister. Men jag kan tänka mig att det har varit i alla fall tre bilar i diket däromkring, säger Stened.

ANNONS

Tidigare på morgonen hade södra Halland klarat sig bra trafikmässigt sett. I de norra delarna var problemen större.

Det första larmet kom vid klockan 05.50 och gäller en singelolycka på väg 150 i höjd med Årstad.

– En bil ska ha kört i diket. Personen som satt i bilen är ute och förd med ambulans till sjukhus, säger Peter Karlborg, inre befäl på Räddningstjänsten Väst.

Det andra larmet kom runt 06.30 och gäller hinder på vägen, på väg 153 i närheten av Rolfstorp.

– Det var en avåkning till följd av ett träd som hade blåst ned på vägen. Vi har varit där och röjt undan trädet, säger Peter Karlborg.

Snöfallet och den hårda vinden har ställt till det i trafiken på flera platser i Västsverige. Flera mindre krockar och en rad singelolyckor har skett på torsdagsmorgonen, men det finns ingen uppgift om att någon person blivit allvarligt skadad.

Prognosen säger att snöfallet kommer att övergå i regn under förmiddagen och att snön på marken kommer att smälta bort under dagen.

All tågtrafik är avstängd fram till midnatt på sträckan mellan Varberg och Borås. I stället väntar ersättningsbussar för resenärerna.

ANNONS